kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beş kurşunla öldü ‘eceliyle’ gömüldü
Bu ne laçkalık

Savcı ve doktor, beş kurşunla öldürülen taksiciye “beyin kanaması” raporu verip sonra da “acemilik işte” dediler

ADIYAMAN Kâhta'da taksici Nevzat Yılmaz, 10 gün önce aracında ölü bulundu. Savcı Vildan Özcan ile Adli Tabip Yavuz Selçuk aileye "Rahatsızlığı var mıydı" diye sordu. "Yüksek tansiyon" yanıtı gelince "Beyin kanamasından öldü" raporu verildi.

OLAY YERİNDE BEŞ KOVAN DURUYORDU
SAVCI
, olay yerindeki 5 kovanı "Bunlar paslı, düğün alayından atılmış" diye dikkate almadı. Vücuttaki izler "Koltuk yayları çizmiştir" diye yorumlandı. İmam şüphelense de, aile "Savcıya inanırız, gömülsün" dedi.

DOKTOR: BEN KURŞUN DELİĞİ NEDİR BİLMEM
AİLE
, teslim edilen elbisede delikleri ve cepte hiç para olmadığını görünce mezarın açılmasını istedi. Otopside cinayet anlaşıldı. İki gaspçı yakalandı. Savcı "Acemilik", doktor "Kurşun deliği ne, bilmem ki" dedi.


***

Beş kurşunla öldü ‘eceliyle’ gömüldü

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde taksicilik yapan Nevzat Yılmaz, tam 5 kurşunla öldürüldü. Acemi savcı ve adli tabib ise ölüm sebebini ‘beyin kanaması’ diye raporladı.

ADIYAMAN'IN Kahta ilçesinde acemiliklerini kendileri de kabul eden bayan savcı ile adli tıp doktoru, trajikomik bir olaya neden oldu. Aracında ölü bulunan taksici Nevzat Yılmaz için "Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle öldü" raporu verildi. Yılmaz'ın ölümünü şüpheli bulan yakınları, elbiselerini kontrol ettiklerinde ise kurşun deliklerine rastladı. Yakınlarının başvurusu üzerine otopsi yapılan taksicinin vücudundan, 5 mermi çekirdeği çıkarıldı. Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekiplerinin 5 mermi kovanını bulduğu, ancak paslanmış olmalarından dolayı savcının bunları, "yoldan geçen düğün alayının havaya sıktığı kurşunlar" sandığı ortaya çıktı. Otopsi ile taksici Yılmaz'ın cinayete kurban gittiğinin ortaya çıkması üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, iki katil zanlısını yakaladı.

OTOMOBİLİNİN İÇİNDE ÖLÜ BULUNDU
Kahta'da taksicilik yapan Nevzat Yılmaz, 23 Kasım'da otomobiline müşteri olarak iki kişiyi aldı. Bir daha kendisinden haber alınamayan Yılmaz, akşam eve dönmeyince ailesi durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yapılan araştırmada 6 çocuk babası 51 yaşındaki Yılmaz, ilçeye 70 kilometre uzaklıktaki Dumlu köyü yakınında otomobilinin içinde ölü bulundu. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Vildan Özcan ve Kahta Sağlık Ocağı Adli Tabibi Yavuz Selçuk, yaptıkları inceleme sonrasında, Nevzat Yılmaz için "Yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından ölmüştür" şeklinde rapor düzenlediler.

ELBİSELERDE KURŞUN DELİKLERİ ÇIKTI
Cenazeyi defneden yakınları, içlerini kemiren cinayet şüphesine karşı, Yılmaz'ın üzerinden çıkarılan elbiselerini kontrol etti. Elbiselerde kurşun delikleri bulunduğunu görünce şaşkına dönen aile üyeleri, hemen durumu bir dilekçeyle Cumhuriyet Savcılığı'na bildirerek, otopsi istedi. Defnedildikten 10 gün sonra mezarı açılan maktülün cesedi üzerinde yapılan otopside Yılmaz'ın, tabancayla vurularak öldürüldüğü belirlendi ve cesedinden 5 mermi çekirdeği çıkarıldı.

OĞLU: "BİZE BEYİN KANAMASI DEDİLER"
Yaşadıkları karşısında şaşkına döndüklerini belirten Nevzat Yılmaz'ın büyük oğlu Necati Yılmaz, olayı şöyle anlattı: "Savcı Hanım'ın babamın rahatsızlığı olup olmadığını sorması üzerine hipertansiyon hastası olduğunu söyledim. Bize, 'Kendisi direksiyon başında yüksek tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçirip direksiyon hakimiyetini kaybettiği araçla, tarlaya girmiş. Bu sırada meydana gelen sarsıntıda araç koltuğunun telleri vücuduna girmiş' dedi. İki gün sonra babamın elbiselerine baktım. Cebinde parası yoktu. Babam daima yanında para taşırdı. Pantolonunda parayı bulamayınca gömleğe baktık ve kurşun delikleri olduğunu fark ettik. Cumhuriyet Savcılığı'na otopsi yapılması için başvuruda bulunduk. Sonunda babamın cinayete kurban gittiğine dair şüphelerimiz doğru çıktı.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dehşetin bittiği an
 Motosikletle kaza yaptılar
 Balkan Kardeşler davası karara bağlandı
 Kilit altında can verdi
 -Alo, Cengiz, neredesin? -Cezaevindeyim memur bey...
 Savcı: Acemilik yaptık
 Doktor: Uzman değilim
 SABAH’tan bir de fakülte
 Kuran kursunda sınırlar kaldırıldı
 Engellilerin müzik ziyafeti
 Çocuk yuvasını ziyaret ettiler
 Eşi serbet bırakıldı kendisi tutuklandı
 Hizbullah: Bomba bizim işimiz değil
 ‘Ölüm sokağı’ 13 Aralık’ta açılacak
ERDAL ŞAFAK
Topal demokrasi
Tüm demokratik ülkelerde sistem, biri...
MEHMET BARLAS
"Nefret Medyası" olmaya özenenleri anlamak...
SAVAŞ AY
Uyuşturucu bir mayın tarlasıdır!..
Uyuşturucu kurbanı...
MEHMET TEZKAN
AB yolu dinci terörle mücadeleden...
UMUR TALU
Ecevit’in sır dolu mirası!
Bülent Bey artık bırakırken,...
MUHARREM SARIKAYA
Bakan Tüzmen'den "Çal koçum..."
DEVLET Bakanı Kürşad...
Kabil’e üç Kara Şahin veriyoruz
Türkiye, Afganistan'da bulunan NATO barış gücü birliklerinin...
Fikrini kendine sakla
Yunan Kilisesi lideri, “Barbar Türkler AB’ye girmek istiyor” deyince...
BLOK KRALI
BLOK KRALI
Detroit, Miami’yi 87-73 yenerken Mehmet, sahaya ilk 5 çıktı. Okur, 17...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.