kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
-Alo, Cengiz, neredesin? -Cezaevindeyim memur bey...
Hapisten ceple polise ‘Alo’

POLİS, cezaevinde bulunan şarkıcı Cengiz İmren'i mahkemeye getirmek için evinde aradı. Ailesi "Tutuklu" deyip cep numarasını verdi. Polis cepten aradı, "Alo davan var, gel" dedi. İmren karşılık verdi: "Olur abi."

***

-Alo, Cengiz, neredesin? -Cezaevindeyim memur bey...

SARIYER polisi, geçtiğimiz haftalarda ‘kapkaç lideri’ Fırat Delibaş’a yönelik baskında gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen şarkıcı Cengiz İmren’e, cep telefonundan ulaştı CENGİZ İmren’i cepten arayan polisler, yaptıkları bu konuşmayı tutanaklara geçirerek mahkemeye gönderdi. İmren’in cezaevine cep telefonunu nasıl oktuğu ise merak ediliyor..

SARIYER polisi ile bir süre önce Fırat Delibaş ve adamlarına yönelik yapılan kapkaç operasyonu sırasında gözaltına alınan ve DGM tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen şarkıcı Salih (Cengiz) İmren arasında benzerine ancak Türkiye'de görülebilecek bir telefon görüşmesi yaşandı. Her şey, Sarıyer Asliye Ceza Mahkemesi'nin, 'Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' ve 'uyuşturucu kullanmak' suçlarından hakkında iki ayrı dava açtığı Cengiz İmren'in, duruşmalara katılmamasıyla başladı. Duruşmalar devam ederken İstanbul polisi, kapkaç çetesi reisi Fırat Delibaş ve 110 adamına yönelik bir operasyon yaptı. Gözaltına alınan Delibaş ile birlikte suç ortaklığı yaptığı ileri sürülen şarkıcı Cengiz İmren de gözaltına alındı. Delibaş ve İmren'in de aralarında bulunduğu toplam 17 kişi İstanbul DGM tarafından tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. İmren'in cezaevine gönderilmesinden sonra Sarıyer Asliye Mahkemesi, daha önceki duruşmalara da gelmeyen ünlü şarkıcının "ihzaren celbine" (polis zoruyla getirtilmesine) karar verdi. Mahkeme, polise talimat yazısı göndererek İmren'e bu durumun resmi olarak tebliğ edilmesini istedi.

İMREN EVİNDE ARANDI
TARABYA Polis Merkezi, daha önceden DGM'ce tutuklanan İmren'in Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine, iki polis memuru gönderdi. Polis memurları Nazir Kuru ve Fatih Yalçın, İmren'in evine giderek evdeki kişilerden İmren'in cep telefonu numarasını edindi. Cep telefonundan İmren'i arayan polisler, şarkıcıdan Ben Cengiz İmren, şu an Bayrampaşa Cezaevi'ndeyim' yanıtını almalarına rağmen konuşmaya devam etti. Hatta İmren'den Sarıyer'de kendisi hakkında görülen iki ayrı duruşmaya katılma sözü aldı. Polis memurları, yaptıkları bu telefon görüşmesini tutanaklara geçirerek mahkemeye gönderdi. Tutanak, Sarıyer Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

CEPTEN BULDUK AMİRİM
İKİ polis memurunun hazırladığı tutanakta, olay şöyle anlatıldı: Cengiz İmren olarak tanınan Salih İmren'in evine gidildi ve İmren'in cezaevinde olduğu öğrenildi. Bu şahıslardan İmren'in cep telefonu alınmış olup, şahıs aranıp bilgi verildiğinde mahkemesine katılacağını beyan etmiştir. Ancak şahsın mahkemeye icabet etmediği anlaşıldığından iş bu tutanak tarafımızca tanzim edilerek imza altına alınmıştır." Olayı değerlendiren Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Gökcen, tutuklu bulunan Cengiz İmren'in cezaevine telefonunu sokmasının ceza ve tutukevleri yönetmeliğine aykırılık teşkil ettiğini belirterek, "Bu durumda İmren hakkında tüzük hükümlerine göre soruşturma açılıp disiplin cezası verilir" dedi. Polisler açısından herhangi bir sorun bulunmadığını söyleyen Gökcen, "Polisler sonuçta mahkemenin talebi doğrultusunda görevlerini yaparak İmren'i aramışlar. Cezaevinde olduğunu bilmeden sanığı aradıkları için de suçlu olamazlar" dedi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dehşetin bittiği an
 Motosikletle kaza yaptılar
 Balkan Kardeşler davası karara bağlandı
 Kilit altında can verdi
 Beş kurşunla öldü ‘eceliyle’ gömüldü
 Savcı: Acemilik yaptık
 Doktor: Uzman değilim
 SABAH’tan bir de fakülte
 Kuran kursunda sınırlar kaldırıldı
 Engellilerin müzik ziyafeti
 Çocuk yuvasını ziyaret ettiler
 Eşi serbet bırakıldı kendisi tutuklandı
 Hizbullah: Bomba bizim işimiz değil
 ‘Ölüm sokağı’ 13 Aralık’ta açılacak
ERDAL ŞAFAK
Topal demokrasi
Tüm demokratik ülkelerde sistem, biri...
MEHMET BARLAS
"Nefret Medyası" olmaya özenenleri anlamak...
SAVAŞ AY
Uyuşturucu bir mayın tarlasıdır!..
Uyuşturucu kurbanı...
MEHMET TEZKAN
AB yolu dinci terörle mücadeleden...
UMUR TALU
Ecevit’in sır dolu mirası!
Bülent Bey artık bırakırken,...
MUHARREM SARIKAYA
Bakan Tüzmen'den "Çal koçum..."
DEVLET Bakanı Kürşad...
Kabil’e üç Kara Şahin veriyoruz
Türkiye, Afganistan'da bulunan NATO barış gücü birliklerinin...
Fikrini kendine sakla
Yunan Kilisesi lideri, “Barbar Türkler AB’ye girmek istiyor” deyince...
BLOK KRALI
BLOK KRALI
Detroit, Miami’yi 87-73 yenerken Mehmet, sahaya ilk 5 çıktı. Okur, 17...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.