kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SABAH’tan bir de fakülte
SABAH’tan bir de fakülte
Fakülte değil medya üssü

SABAH’tan bir okul daha

SABAH, 1 Mayıs depreminin ardından Bingöl’de yaptırdığı Pansiyonlu İlköğretim Okulu’ndan sonra şimdi de Kocaeli İletişim Fakültesi inşaatını üstlendi

ŞİMDİ DE FAKÜLTE
SABAH, 17 Ağustos depreminde büyük yara alan Kocaeli Üniversitesi'nin yeni kampusunda modern bir iletişim fakültesinin yapımını üstlendi. Bunun için üniversite ile SABAH arasında protokol imzalandı.

TV-RADYO STÜDYOLARI
SIRADAN bir iletişim fakültesinden çok bir medya üssü kurmayı hedefleyen SABAH, bu iş için 3.5 trilyon lira ayırdı. İletişim Fakültesi modern TV ve radyo stüdyoları, bilgisayarlı dersliklerle donatılacak.

SABAH'A TEŞEKKÜR
REKTÖR Prof. Dr. Komsuoğlu, SABAH'a üniversite adına teşekkür etti. SABAH Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ergun Babahan da, "SABAH Grubu olarak her yıl bir okul yaptırmayı hedefliyoruz" dedi.


***

SABAH’tan bir de fakülte

Merkez-Sabah Grubu, Bingöl Bölge Yatılı Okulu’ndan sonra, 17 Ağustos depreminde yıkılan Kocaeli Üniversitesi’nin yeni kampusunda bir iletişim fakültesi yaptıracak.

BİNGÖL depreminde yıkılan Bingöl Bölge Yatılı Okulu'nu yeniden yaptıran Merkez- Sabah Grubu, şimdi de yardım elini 17 Ağustos depreminde uğradığı hasar nedeniyle büyük yara alan Kocaeli Üniversitesi'ne uzattı. Üniversitenin inşaatı süren yeni kampusunda modern bir iletişim fakültesi yapmaya karar veren Merkez-Sabah Grubu, Kocaeli Üniversitesi'yle protokol imzalayarak kolları sıvadı. Üniversiteye sıradan bir fakülteden çok bir medya üssü kurmayı hedefleyen Merkez-Sabah, bu iş için 3.5 trilyon lira harcayacak.

İMDADA YETİŞTİ
17 Ağustos depreminde en çok yara alan kurumlardan biri de Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden Kocaeli Üniversitesi'ydi. Depremin hemen ardından yapılan tespitlerde üniversitenin tüm binalarının hasar gördüğü ve öğretime devam edilemeyecek duruma geldiği ortaya çıktı. Ancak başta Rektör Prof. Dr. Baki Komsuoğlu olmak üzere üniversitenin yöneticileri ellerine geçirebildikleri her türlü olanağı kullanarak üniversiteyi yeniden hayata döndürmeyi başardı.

PROTOKOL İMZALANDI
Pek çok fakülte kurulan prefabrik binalarda yeniden öğretime başladı. Üniversite yönetimi bir yandan da yeni bir kampus kurmak üzere harekete geçti. Ancak gerek deprem gerekse sonrasında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle üniversitenin çabaları yetersiz kaldı. Devletten de yeterli ödeneği bulamayan Kocaeli Üniversitesi'nin imdadına yetişen Sabah Grubu yeni kampusta yer alması düşünülen iletişim fakültesini anahtar teslimi yapmayı üstlendi. Gerekli düzenlemeler yapılmasıyla birlikte Kocaeli Üniversitesi ile Merkez-Sabah arasındaki iletişim fakültesinin yapımıyla ilgili protokol imzalandı. Protokolü üniversite adına Prof. Komsuoğlu imzalarken Merkez- Sabah Grubu adına da Sabah Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ergun Babahan imza attı. Protokolün imzalanmasıyla ilgili olarak yapılan törende konuşan
Rektör Komsuoğlu, Merkez-Sabah Grubu'nun Umuttepe Kampusu'na yaptığı katkının kendileri için çok anlamlı bir adım olduğunu söyledi.

'TEŞEKKÜR EDERİZ'

Sabah'a minnetarlık duyduğunu üniversitesi adına teşekkür ettiğini ifade eden Prof. Komsuoğlu şöyle konuştu: "Biz depremden sonra yaşadığımız krizden büyüyerek çıkmayı düşündük. Bugün geldiğimiz noktada öğrenci sayımızı 38 bine ulaştırdık. 5 yeni yüksekokul açtık. Bunların hepsi partnerlerle beraber oldu. Dünyanın gelişmelerine de uyalım istedik. Avrupa ülkeleriyle ortak götürdüğümüz bölümler yaptık. Bunlarda çift diploma veriyoruz. Öğrenciler 3 yıl burada, bir yıl Avrupa'da veya bir yıl burada 3 yıl Avrupa'da okuyor, çalışıyorlar. Burada tek sıkıntımız altyapı. Eski kampus tamamen yıkıldığı için bizim hızla yeni kampusumuzu bitirmemiz gerekiyor. Ama Türkiye'deki ekonomik kriz ve hükümet değişiklikleri bizim depremden sonraki yapılanma planlarımızı ciddi şekilde etkiledi."

OKULLARA YARDIM
Törene Merkez-Sabah Grubu adına katılan Ergun Babahan ise bu protokolü imzalamaktan ötürü çok mutlu olduğunu ifade etti. "İnşallah açılışta hep birlikte onun mutluluğunu da paylaşacağız" diyen Babahan şunları söyledi: "Sabah Grubu olarak her yıl bir iki okul yaptırmayı hedefliyoruz. Bingöl depreminde yıkılan yatılı bölge okulunun yeniden yapımını üstlendik. Bunun dışında pek çok okula katkılarımız oldu. Kocaeli Üniversitesi de depremden hasar gördüğü ve yeniden yapılandığı için katkımız olmasını istedik. Bu nedenle buradaki iletişim fakültesinin yapımını üstlendik."

KAPASİTE ARTACAK
Öğrencilerin rahatının ve eğlence ihtiyacının da unutulmadığı projede öğrenciler için şık ve büyük bir kantin de yapılacak. Ayrıca binanın çevre düzenlemesi de yapılacak ve ağaçlandırılacak. Halen 80 öğrencinin bulunduğu iletişim fakültesi yeni binasıyla birlikte öğrenci kapasitesini de artıracak. Yeni binanın öğrenci kapasitesi 1000 öğrencinin eğitim görebileceği şekilde planlandı. Bina biter bitmez üniversite yönetimi öğrenci sayısının artırılması için YÖK'e başvuracak.

Nevzat ATAL

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dehşetin bittiği an
 Motosikletle kaza yaptılar
 Balkan Kardeşler davası karara bağlandı
 Kilit altında can verdi
 -Alo, Cengiz, neredesin? -Cezaevindeyim memur bey...
 Beş kurşunla öldü ‘eceliyle’ gömüldü
 Savcı: Acemilik yaptık
 Doktor: Uzman değilim
 Kuran kursunda sınırlar kaldırıldı
 Engellilerin müzik ziyafeti
 Çocuk yuvasını ziyaret ettiler
 Eşi serbet bırakıldı kendisi tutuklandı
 Hizbullah: Bomba bizim işimiz değil
 ‘Ölüm sokağı’ 13 Aralık’ta açılacak
ERDAL ŞAFAK
Topal demokrasi
Tüm demokratik ülkelerde sistem, biri...
MEHMET BARLAS
"Nefret Medyası" olmaya özenenleri anlamak...
SAVAŞ AY
Uyuşturucu bir mayın tarlasıdır!..
Uyuşturucu kurbanı...
MEHMET TEZKAN
AB yolu dinci terörle mücadeleden...
UMUR TALU
Ecevit’in sır dolu mirası!
Bülent Bey artık bırakırken,...
MUHARREM SARIKAYA
Bakan Tüzmen'den "Çal koçum..."
DEVLET Bakanı Kürşad...
Kabil’e üç Kara Şahin veriyoruz
Türkiye, Afganistan'da bulunan NATO barış gücü birliklerinin...
Fikrini kendine sakla
Yunan Kilisesi lideri, “Barbar Türkler AB’ye girmek istiyor” deyince...
BLOK KRALI
BLOK KRALI
Detroit, Miami’yi 87-73 yenerken Mehmet, sahaya ilk 5 çıktı. Okur, 17...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.