kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yaralarımızı sardık işimizin başına koştuk
Yaralarımızı sardık işimizin başına koştuk
‘Hiçbir zaman aynı insan olmayacağım’

O eski Piraye değilim

Bombalanan HSBC Bankası’nın Genel Müdürü Piraye Antika, dehşet anını ve sonrasını anlattı

"DEPREM oluyor sandım. Acil yardım ekipleri çabuk ulaştı. Yarasını saran her çalışan, işinin başına koştu. Nakit çıkışı olabilir diye korktuk ama tam tersi oldu." KASALAR SAĞLAM "BİLGİSAYAR verileri yedekliydi, bilgi kaybı olmadı. Kasalar da etkilenmedi. Kendimiz için ise manevi yıkım oldu. Ben artık asla o eski Piraye Antika olamam."

***

Yaralarımızı sardık işimizin başına koştuk

HSBC Genel Müdürü Antika, “Bombalama sonrası nakit çıkışı olabilir diye tedbir aldık ama aksine bir işlem girişi oldu” dedi.

İNTİHAR saldırısının gerçekleştiği HSBC Bank'ın Genel Müdürü Piraye Antika, saldırı sonrası yatırım planlarında bir gözden geçirmenin, geri adımın ya da ertelemenin söz konusu olmadığını belirterek, "İnancımız sürüyor. İşimizin başındayız'' dedi. Bombalama olayından sonra ilk kez, Genel Müdür Yardımcıları Demet Cimilli, Hüseyin Özkaya ve Öktem Kayalıoğlu'yla birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Antika, olay sırasında bankada bulunduğunu belirterek, o anda yaşadığı duyguları, "Dehşete kapıldık. Şahsen deprem oluyor sandım'' sözleriyle aktardı. Piraye Antika, eşi soğukkanlı karşılarken, annesini yatıştırmada çok güçlük çektiğini ifade etti. Acil eylem planı çerçevesinde sükunetle tahliyeyi gerçekleştirdiklerini belirten Piraye Antika, kendisinin yara almadığını, binada ise ciddi hasar bulunduğunu söyledi. Türkiye ve dünyadan yoğun "geçmiş olsun'' mesajı aldıklarını bildiren Antika, "Demek ki bu kadar çok dostumuz varmış diye düşündük'' dedi.

NAKİT GİRİŞİ YAŞANDI

Olayın yaşandığı gün nakit çıkışı olabilir düşüncesiyle tedbirlerini aldıklarını, ancak tam tersi nakit girişi yaşadıklarını anlatan Antika, ödemeleri aksatmamalarının da güveni sağladığını vurguladı. Antika, Merkez Bankası ve BDDK'dan da takdir aldıklarını ifade etti. Olay sırasında 3 arkadaşlarını kaybettiklerini, 40 kadarı önemli ' yaralanma olmak üzere 60'ın üzerinde hastaneye giden yaralıları olduğunu aktaran Antika, HSBC Grubu Başkanı Sir John Bond'un Türkiye'ye özel bir ziyaret planladığını bildirdi. Ortak bir gün üzerinde görüşmelerinin sürdüğünü belirten Piraye Antika, Sir Bond'un ziyaretinin tamamen insani amaçla olacağını ifade etti. Daha önce tehdit almadıklarını belirten Antika, saldırının neden Türkiye'deki HSBC'yi hedeflediğine ilişkin bir soruya, "Bir fikrimiz yok'' dedi. Piraye Antika, ABD'de 11 Eylül sonrası güvenliğe özel bir ilgi gösterildiğini kaydetti. TMSF'ye ait sigortalı binanın 1. kattan 11. kata kadar kullanılamayacak durumda olduğunu kaydeden Antika, maddi hasarı tespit çalışmaları yapıldığını belirtti. Antika, binanın tekrar kullanılıp kullanılmayacağı konusundada "Şu anda geriye dönülmesi imkansız gibi. Maddi ve manevi değerlendirme yapacağız. Dönmeme ihtimalimiz var'' dedi. Anika, Türk kamuoyu ve basının sağduyulu desteğine teşekkür etti.

2004 İÇİN İYİMSERİM

Piraye Antika, 2004 yılı için iyimser olduklarını, program hedeflerinin tutturulacağını düşündüklerini söyledi. Türk ekonomisinin sağlıklı bir trend içinde bulunduğunu belirten Antika, mali disiplin devam ettiği sürece bu trendden kolay kolay geri dönüş olmayacağını vurguladı. Antika, "2004 yılının sorunlu bir yol olacağını düşünmüyoruz. 2004 için iyimseriz. Program hedeflerinin tutturulacağı kanısındayız'' dedi.
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 THY’de yeni indirim müjdesi
 Artık bilirkişi olmak için Cesur Yürek olmak lazım
 Hema ile İran ortaklığından Petkim’e sürpriz talip çıktı
 İmar tasarısı pazartesi Meclis’te
 Telekom Turkcell’in 36 trilyonuna el koydu
 Liradan 6 sıfır atılması tasarısı Başbakanlık’ta
 Rus Gazprom’un gözü Bursa’da!
 HSBC binasının taşları sekiz ayda ancak gelir
 Saldırılardan sonra ‘biz buradayız’ demediniz
 Özelleştirme ucuzluk getirecek
 ÖTV zammı geldi Volvo strateji değiştirdi
 18.7 milyar $’lık Irak pastasında biz de varız
 Erken emekliye fazla tazminat ödenecek
İLKER SARIER
1 milyon 100 bin Euro neyin nesi?
Aşağıdaki problemi,...
ŞELALE KADAK
Harran Ovası’nın ağası safrana geçit verince...
Şimdi...
Paris’i aşka boyadı
Tam iki yıldır Paris sokaklarına ‘amour’ yani ‘aşk’ yazan kişinin...
Okulda ‘gay cezası’
AMERİKA'NIN Los Angeles kentinde yaşayan 7 yaşındaki Marcus...
Üç haftalık aşk
Üç haftalık aşk
Manken Cansu Dere ile sosyetenin gözde bekârı Menderes Utku'nun üç...
Damat hızlı çıktı
Damat hızlı çıktı
İlk evliliğini Ali Şen'in büyük oğlu Adnan Şen'le yapan bir...
IMKB
E: 16,505 D:% 1.43
DOLAR
S: 1,448,000 D:% -0.60
EURO
S: 1,753,000 D:% -0.34
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.