kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Voleybol ve hentbol ile kötü alışkanlıklarını yendiler
Voleybol ve hentbol ile kötü alışkanlıklarını yendiler

Spor okulu projesiyle Ankara’nın tüm yetiştirme yurtlarından seçilen ve yaşları 10-16 arasında değişen 114 genç, antrenör Oktay Orkunoğlu eşliğinde voleybol ve hentbol oynuyor. Spor, artık onların yaşamlarının bir parçası haline geldi.

Spor salonunda antrenman yapan birbirinden istekli onlarca çocuk... Zor hayat şartlarının düşürdüğü genç omuzlar, spor yapmanın etkisiyle dikleşmiş. Haftanın 4 günü gittikleri Yenimahalle 50. Yıl Yetiştirme Yurdu'nun spor salonu onların evi olmuş artık. Bu çocuklar, Ankara'nın tüm yetiştirme yurtlarından seçilmiş genç sporcular, belki de geleceğin milli takım üyeleri... 2002 yılında Voleybol Federasyonu ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) arasında yapılan protokolle hayata geçirilen spor okulu projesi çerçevesinde Ankara'nın tüm yetiştirme yurtlarından seçilmiş 114 yetiştirme yurdu öğrencisi sporla tanıştı. Yaşları 10-16 arasıdaki çocuklar, Ankara'nın Dikmen, Gazi, Keçiören, Etimesgut ve Yenimahalle 50.Yıl yetiştirme yurtlarından geliyor. Voleybol ve Hentbol oynayan gençler kısa zamanda epey yol kat etti.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA SON
Antrenör Oktay Orkunoğlu, spor programlarına başladığında 72 çocuktan bazılarının sigara ve bali içmek gibi kötü alışkanlıkları bulunduğunu, yüzde 90'ının da okulda başarısız olduğunu söyledi. Orkunoğlu, sezon spor sayesinde bu çocukların kötü alışkanlıklarından kurtulduğunu ve derslerinde de başarıya ulaştıklarını dile getiriyor. Çocuklardaki bu gelişimi eğitime bağlayan 18 yıllık milli takım antrenörü, "Japonya'da öğrendiğim telkinle insanın kendi vücuduna hükmetmesi (NLP) tekniği ile onlara bedenlerine hükmetmeyi öğrettim, sporcunun kendini kontrol edebilen insan olduğu bilincini geliştirdim" dedi. Kötü alışkanlıkları olan ve psikolojisi bozuk olan çocukların dengesiz beslendiğini kaydeden Orkunoğlu, "Doğru beslenmeyi öğrendiler, et, süt, yumurta yiyor, asitli içeceklerden uzak duruyorlar. Hiçbir kötü alışkanlıkları kalmadı, psikolojik düzelmelerinin yanı sıra, fiziksel olarak da çok geliştiler, spor ve doğru beslenme biraraya gelince, boyları en az 7-13 cm uzadı" diye konuştu.

GRUP TERAPİSİ YAPIYORUZ
Voleybol kitapları dünyanın birçok ülkesinde okutulan antrenör Oktay Orkunoğlu, bu projede gönüllü olarak çalışıyor. Sporcularının birbirlerini eleştirmelerini ve rahatsızlıklarını yüksek sesle söylemelerini sağladığını anlatan Orkunoğlu, "Bu yöntem ile dostluk, arkadaşlık ve paylaşım güçleniyor" dedi. Video kamera ve sinevizyonu antrenmanlara sokan Orkunoğlu, "Kendilerini ekranda izliyor, tekniklerine olduğu kadar dış görünüşlerine ve toplum içindeki hareketlerine de dikkat ediyorlar, hepsi pırıl pırıl çocuklar oldu. Kendilerine özen gösteriyor ve yanlışlarını düzeltiyorlar" diye anlatıyor çocukların gelişimini...

LİGDE 6 TAKIM VAR
Büyükler, yıldızlar ve gençlerin oluşturduğu 6 takım şu anda Ankara voleybol ve hentbol liginde mücadele ediyor. Hedeflerinin Türkiye liginde oynamak ve milli takıma girmek olduğunu söyleyen genç sporcular, 6 yardımcı antrenörün desteği ile her geçen gün daha da ustalaşıyor. Çocuk Esirgeme Kurumu'nun ve yetiştirme yurtlarının okul için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını söyleyen yöneticiler, spor severlerin malzeme yardımlarını bekliyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Beslenmeden Doyuyoruz
 Bir insan olarak Mustafa Kemal
 Ajanda
 7 senede 50 bin mezun
 Anadolu Leoparı tarih oluyor
 ‘Degajeme gel Mustafa’
 Vasıfsız bir insan için intihar etmem
 Ezo, anaokul öğretmeni
 İri göğüslüler akıllı çıktı
 İçinde 14 milyon canlı var
 Atatürk büstü yapıyorlar sıra bilgisayar üretmekte
 Çapkınlığın sonu yok
 Sanal alemde sevgili bulmak
 Sevgi Sözcükleri
HAKAN & UTKU
Meraklısına gereksiz bilgiler
*Standart bir karınca...
AYŞE TÜTER
Zeytinli hamur
Milföy hamurlarını çözdürün. Orta...
Diyabet onlar için de büyük bir tehlike
Yetişkin hastalığı olarak bilinen diyabette yaş ortalaması giderek...
Asprey’i yeniden dirilten adam!
Mücevher ve deride İngiltere’nin en ünlü firmalarından biri olan...
Yüzüklerin Efendisi seyircisiyle buluştu
Sinema tarihinin en görkemli yapıtlarından ‘Yüzüklerin Efendisi’...
Arhan kardeşlerin örnek dostluğu
Arhan kardeşlerin örnek dostluğu
‘Bir İstanbul Masalı’nın iki yakışıklı oyuncusu Mehmet Aslantuğ ile...
Yaşam mühendisleri
Yaşam mühendisleri
Cefi Kamhi ile Aksel Goldenberg'in "Yasha" adında ortak bir şirket...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.