kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erkekler, giyinmeyi takım elbiseden ibaret saymıyor
Dilek Hanif’in TARZI
Erkekler, giyinmeyi takım elbiseden ibaret saymıyor

Erkekler, giyinmeyi takım elbiseden ibaret saymıyor

Yıllardır kadınların hayatında var olan, tarz yaratmak, giydiğini yakıştırmak gibi kaygılar, artık erkeklerin hayatında da var. İşe giderken takım elbise, haftasonu spor bir pantolon, kazak... Artık erkeklerin kısıtlı seçeneklerle başbaşa kaldığı zor günleri geride kaldı.

Bayramın tatlı yorgunluklarının ardından, yeni bir haftaya merhaba! Yıl sonu yaklaşınca, hayatımızı şöyle bir gözden geçiririz ya, ben de bugüne kadar neler yazmışım diye bir göz attım. Doğal bir alışkanlıkla, moda hakkında yazarken hep kadınlardan bahsetmişim. Bayram tatilinde etrafıma biraz dikkatli bakınca, erkekler için de yazılacak birçok şey olduğunu düşündüm. Hayatımızı paylaştığımız erkekler ile artık ne çok ortak yönümüz olduğunun farkında mısınız? Yani yıllarca kadınların hayatının neredeyse ayrılmaz parçası olan pek çok obje ve eylem, artık erkeklerin hayatının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor... İş kıyafetleri, tatil kıyafetleri, spor salonu giysileri, çeşit çeşit aksesuvarları, diyet listeleri, cilt bakımı, traş losyonlarının yanına yerleştirdikleri nemlendirici kremleri, deodorantları, parfümleri... Liste uzayıp gidiyor.

ALTERNATİFLERİ BOL
rkekler de artık, modayı takip ediyor, giyinmeyi pantolon-ceketten, kendilerine bakmayı traş olmaktan ibaret saymıyorlar. Elbette, bu gelişim çok güzel... Hayat değişti, birçok alanda yaşanan gelişim, erkekleri de hayattan daha farklı zevkler almaya yöneltti. Bence çok da iyi oldu, tabii dozajının iyi ayarlanması şartıyla! Değişen ve gelişen moda dünyası içinde erkeklere yönelik olarak da farklı trendler gelişti. Geçenlerde yeni gelen dergileri karıştırırken, yeni sezon erkek koleksiyonlarını tanıtan yeni bir erkek hayatında var olan, tarz yaratmak, giydiğini yakıştırabilmek, taşıyabilmek gibi kaygılar, artık erkeklerin hayatında da var. İşe giderken takım elbise, haftasonu spor bir pantolon, kazak, süeter... Seçenekler kısıtlıydı erkekler için. Fakat artık o günler geride kaldı. Elimdeki derginin sayfalarını çevirdikçe, koleksiyonların, tarzların çokluğuna şaşırdığımı söylemeliyim. Bana göre klasik çizgilerden, konfor ve kullanışlılığından kopmadan yeni tarzlar, silüetler yaratmak zordur. Erkek giyim tasarımcılarının bir kısmı, alışılmış erkek silüetlerinin dışına çıkarak, farklı, daha uçlarda kolleksiyonlar hazırlıyor. Bir kısmı ise klasik erkek görünümlerini kendilerine yakın detaylarla, her sene farklı şekilde yenilenen şekilde yorumluyor. Bence erkek giyiminin, kadın giyimine göre sınırlarının genişletilmesi daha zor. Hem vücut yapısı olarak, hem de tarz, ruh olarak erkekler farklı formlara, dokulara, yeniliklere daha uzaktır... Erkek giyiminden söz ederken, dikkatimi çeken bir ismi sizinle paylaşmalıyım. Popüler kültüre yakın, aynı zamanda gelenek ve klasik beğenilerden kopmayan bir isim: Paul Smith... "Klasiklere hafifçe dokunuyorum" diye kendini anlatan tasarımcı, modaya kazara başlamış. Asıl hayali iyi bir sporcu olmakmış. 17 yaşında geçirdiği bir kaza, uzun süre spora ara vermesine neden olmuş. Bu süre içinde, hayatı başka bir yöne çevrilmiş, sanat dünyasının ağırlıkta olduğu bir çevrenin içine girmiş. Bir butik yöneticisi olarak başlayan moda macerası 20 sene sonra, kadın koleksiyonu, iç dekorasyon ve aksesuvar da dahil olmak üzere 17 line koleksiyon çıkaran, 35 ülkede markalarından biri; 'Paul Smith' haline gelmiş. Smith, kullandığı çizgili kumaşlarla, ufak, farklı detaylarla, sanırım spora olan merakından kaynaklanan, spor kıyafetlerle, daha abiye diyebileceğimiz erkek giyimini çok hoş bir şekilde karıştırarak farklı bir tarz ortaya koyuyor.

BİRÇOK MARKA VAR
Bununla beraber erkek giyimi adına daha birçok marka var ki, onların tarzı erkekleri de hemen farketmek, ayırt etmek mümkün. Gucci, Armani, Yves Saint Laurent gibi markalar, maskülen şıklığı, elegansı ön planda tutan koleksiyonlarını yıllardır hazırlıyor. En klasik pantolonceketlerde bile iyi çalışılmış, oturmuş kalıplar, lüks kumaşların kullanıldığı parçalar tasarlıyorlar. Bunların dışında, geleneksel, daha da klasik giyinen ama şıklığı, elegansı, tarzını benimsemiş erkekler içinse, erkek giyiminin "haute couture"ü diyebileceğimiz çalışmalar yapan, bunun en önde gelen isimlerinden biri yine bir İngiliz Saville Row terzileri Anderson ve Shepard gibi klasik erkek giyimini günümüzde yaşatan isimler de var. Seçimleri hangi modacı, hangi akım olursa olsun, artık erkekler de moda sektörünün içinde. Tarz yaratıyorlar, neleri taşıyabileceklerine kafa yoruyorlar, kişiliklerini tarzları ile ortaya koyuyorlar... Kimi zaman onların sokakta yarattığı çeşitli kombinler, modacılara ilham kaynağı oluyor. Moda artık erkek yaşamının da bir parçası. Hayatı nesillerdir birlikte omuzlayan kadın ve erkek, yaşamın pek çok zevki gibi modayı
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 KONYA’da seks kitabı yok satıyor
 Sentez’ diyeti ile 5 haftada 15 kilo
 M. Ali, Armağan Çağlayan’ı istiyor
 Kadınları Ağlatırdım
 Yıldızlar AIDS’e karşı konser verdi
 Halil’in başı yine dertte
 İlk elektrikli mahyanın mucidi benim babam
 Vakıflar İdaresi bile söz etmiyor
 Dünyadaki tek kıspet ustası
 Son Hititli Terracota sanatçısı
 Muradiye Camii’nin çinileri birleştiriliyor
 Arnold’a özendi şampiyon oldu
 Nerede hata yaptım?
 Bekarlığın tadına varın
 Sevgi Sözcükleri
HAKAN & UTKU
İşe alışma yolları
Bugün 1 Aralık Pazartesi. Maalesef...
AYŞE TÜTER
Patlıcan pastası
Bisküvileri ufalayıp, tereyağında...
Bir şişe kolonyayla otobüsü havaya uçururum
Dehşetin itirafçısı Yusuf Polat, bombaları hazırlayanın Azad Ekinci...
PRENSES SÜREYYA’nın serveti kâhyasına kaldı
Prenses Süreyya’nın 80 milyon doları aşan muhteşem mirasına bir vâris...
Armani dergi müdürlerini fena kızdırdı!
Ünlü modacı Armani, bu yılbaşı moda dergilerinin yayın müdürlerine...
Prezervatif tanıtacak
Prezervatif tanıtacak
Demirhayat Sigorta'nın veliahtı Kerem Cıngıllıoğlu'nun yeni...
Azize Hanım’ın yılbaşı hazırlığı
Azize Hanım’ın yılbaşı hazırlığı
Rahmi Koç Vakfı'na ait restoran ve kafeleri Azize Taylan'ın...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.