kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



AYLIN USTUNDAG


Bu lig izlenir

Bayan Milli Takimimiz'in Avrupa Sampiyonasi'ndaki ikinciligi, ardindan ilk kez katildigi Dunya Kupasi'nda aldigi yedincilik bayan voleybolunun dogru yolda saglam adimlarila ilerledigini kanitladi.

Kizlarimizin bu basarilari dogrultusunda Turkiye, voleybolu yeniden kesfetti daha da onemlisi sevdi. Bu sezon Olimpiyat elemeleri nedeniyle ara ara oynanacak lige ilgi her zamankinden daha fazla olacak. Seyirciler, birer star olan Neslihan'i, Natalia'yi, Ozlem'i, Aysun'u, Esra'yi, Gulden'i ve Bahar'i izlemek icin salonlara gelecekler.

2003-2004 sezonunda 18 takimla yola cikilan ligden G.Saray, SSK, 75.Yil, Isik ve Samsun DSI cekildi. Ikinci ligden Sisli sonradan lige dahil edildi ve 14 takimla yola devam edilecek. Hemen her yil ligden cekilme sorunu yasaniyor. Her zaman gelip gecici kulupler olmustur ancak beni en cok uzen 98 yillik gecmisi olan ve Turk voleyboluna cok katkisi bulunan Galatasaray'in bayan subesini kapatmasi oldu. Hele bayan voleybolunuin yukselis gosterdigi donemde hicbir mantiga sigmayan bu karar bu buyuk camiaya hic yakismadi.

Gelelim mucadeleye. Bu yil da zirvede degisecek bir sey yok. Eczacibasi yaptigi ilavelerle bana gore yalnizca ligin degil Sampiyonlar Ligi'nin de zirvesine cikacak bir kadro olusturmus. Yeni transfer Hirvat Jelic, formunu yakaladigi anda (3 aydir siki calisiyormus) servisi, 2 numara ve geriden yaptigi hucumlarla buyuk silah. Bulgar solak Rangelova hucumda cok etkili ve cesur. Yine Milli Takimimiz'in orta oyuncusu Sinem, milli formayla iyi performans cizen Natalia, Ozlem ve Bahar'a ilaveten, tecrubeliler Cigdem ve Mesude, genc Gokcen. Goruldugu gibi Eczaci kadrosunu cok genis tutmus.

Vakifbank Gunes Sigorta, Eczaci'yi zorlayacak tek takim. Yeni yabancilarini izlemedim ancak aldigim duyumlar ic acici degil, izleyip gorecegiz. Gunes'in en urkutucu iki silahi Neslihan ve Aysun. Onlarin da milli takimdaki olaganustu performanslarini lige tasidiklari anda keyifli maclar seyredecegiz. Besiktas, Yesilyurt, Iller ve Telekom ilk 4 icin savasacak takimlar. Bu takimlari izleyemedigim icin kadrolarina bakarak konusuyorum.

Ayrica Cev Kupasi'nda gruptan birinci cikarak 16'ya giren Yesilyurt'u da kutluyoruz ayni basariyi kupalardaki digerlerinden de bekliyoruz.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir