kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



LEVENT TUZEMEN


Fizik iyiydi ama

Fatih Terim bir panelde soyle demisti "Bir liderin gorevi emirler vermek degil, koordinasyonu saglamaktir. Onemli olan takim liderinin basarisi degil, takimin basarisidir. Bir lider orkestra sefi gibi olmalidir. Gorevi de farkli enstruman calan muzisyenlerin uyum icinde calismasini ve ortaya bir muzik cikarmalarini saglamaktir."

Takim listeleri elimize ulastiginda Bulent, Frank De Boer, Arif, Hasan, Cihan ve Abdullah gibi tecrubeli ayaklar kulubedeydi. Operasyonun izleri olarak gorulen kadro farkli enstruman calan muzisyenleri andiriyordu. Ancak lider Terim'in orkestrasinin tribunlere dinletecegi futbol muzigi nasil olacakti? Terim'in bu hamlesi ya sikintilarin baslangici, ya da degisim filizlerinin yesermesi olacakti. Ilk 15 dakikada 4 korner kullanan G.Saray fizik olarak diriydi. Malatyaspor, G.Saray'in yaptigi presten topu kullanmaya firsat bulamiyordu.

'Savasci Ruh' G.Saray adina sahadaydi ama teknik becerisi az futbolcular yuzunden ayaga pas organizasyonu aksiyordu. Sadece Ayhan topu akilli ve bilerek yonlendiriyordu. G.Saray hucuma cikarken tek kanatli ucak gibiydi. Soldan surekli Bratu bindiriyordu. Sabri rakibi basari ile karsiliyor, Prates'in onundeki alani iyi kapatiyor ancak hucuma fazla cikmiyor, kazandigi toplari da telastan olumlu pasa donusturemiyordu. Hakan Sukur rakiple mukemmel bogusuyor, orta alana cikip top kullaniyor, sahanin her yerine basiyordu.

G.Saray topu Malatya kalesine kadar getiriyor, ancak gol ritmini tutturamiyordu. Bratu'nun kacirdigi golden sonra 32'de Hakan Sukur'un dusurulmesiyle kazanilan frikigi Prates, klas bir vurusla 90'a takip, G.Saray'i rahatlatan golu atti.

Uc Rumen ilk kez birlikte oynuyordu. Tamas topla bulustugunda sogukkanliydi ama bire birde rakibe hamle yapmakta agir, savunmadan cikislarda da gec kaliyordu. Petre riske girmiyor, kazandigi toplari en yakin arkadasina oynuyordu. Berkant da ari gibi caliskandi.

Ikinci yari Malatyaspor, "Ben de kosarak oynayacagim" felsefesine burununce bol pozisyonlu, heyecan dolu bir oyun ortaya cikti. G.Saray bu kez iki kanadi da kullaniyor, Ayhan gobekten daliyordu. Once Fevzi'ye ardindan da direge takilan Bratu'nun vuruslarindan sonra Petre artistik vole ile super bir gole imza atti. 2-0'dan sonra G.Saray maci kazandim havasina girip, oyunu kontrol etmeyip, cok adamla hucuma cikma yanlisina dusup, savunma guvenligini de riske edince, refleksle ve yerlesim plani hatalarindan 7 dakika icinde 2 gol yedi.

G.Saray'da genclik asisinin goruntusu fizik mucadele mukemmeldi. Ancak enstrumanlarin akordu dengesizdi. Tecrubeli oyuncularin azligi sonucu kazanilmis gibi gorunen bir mac huzunle bitti.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir