kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



HINCAL ULUC


Terim'e yakismadi

G.Saray, sahaya gectigimiz haftalardan farkli bir kadroyla cikti.

Fatih Terim'in yaptigi operasyon dogruydu. Birinci yarida G.Saray, bu senenin en guzel futbollarindan birini oynadi. Eger son paslari dogru verebilselerdi maci ilk yarida bitirebilirlerdi. Petre'nin disinda yeni takim buyuk bir tempoyla, buyuk bir arzuyla oynadi. Malatya gibi iyi bir takimi bu yarida neredeyse surklase ettiler. Ikinci yari baslarken Ziya Dogan, Mithat ve Atilla Birlik'i oyuna alarak Malatya'yi hucuma dondurdu ve oyunu neredeyse tek kaleye cevirdi. Iste burada Fatih Terim'in durum 2-1 olana kadar oyuna mudahale etmeyisini biraz da saskinlikla izledim. Ilk yarinin hizli temposu, G.Saray'in mac eksikligi olan yenilerini hayli yormustu. Ziya Hoca, 3.degisikligi de yaparak takimin ucte birini yenilerken Fatih Terim, orta sahasi tamamen bosalmis, savunmasi Malatya akinlarini bir turlu durduramayan takimina yeni kan enjekte etmekte israrla gecikti.

Aslinda Malatya, tek kale oynarken Petre'nin muhtesem golu G.Saray'in maci almasi icin guzel bir sansti. Bu 2-0'in ustune Terim, yeni ve diri oyunculari sahaya alsa sonuc cok farkli olabilirdi. Gerci bu yarida Fevzi, Milli Takim'a cagrildigi gunleri hatirlatan 4 muhtesem kurtaris yapti ama bunlar tum riskleri goze alan Ziya Dogan'in hucuma cikardigi Malatyaspor'un hatalarindan dogan kontrataklardi. Bu ikinci yarinin aslinda durum 2-2 olana kadar hakimi Malatyaspor'du. Malatya, beraberligi yeterli gormeseydi ne olurdu bilemiyorum.

* Ikinci yarida adi operasyonda gecen oyuncularin oyuna girmesini nasil karsiladiniz?

Bu operasyonu ikili dusunmek lazim. Saniyorum Fatih Terim, yasi ilerlemis oyuncularini bir miktar da Juventus macina sakladi gibi geliyor bana. Bu bakimdan son dakikalarda oyuna Bulent'in, Abdullah'in ve Arif'in girmesini yadirgamamak gerekir. Ama dedigim gibi bu degisiklikeri 60.dakikada yapsaydi maci cok farkli bir duruma getirebilirdi. Aslinda Terim'in ikinci yariya en az 1 hatta 2 degisiklikle girmesi gerekiyordu. Degisiklikleri yapmakta cok gec kaldi. 2-0'dan 2-2 olmusken ve takim paniklemisken artik skoru degistirmek cok zordu zaten. Onemli olan su. Bu macta guvenle sahaya surulenlerden Orhan Ak ve yoruluncaya kadar Berkant fevkalade iyiydiler. Terim, bu radikal degisikliklerine korkusuzca devam edebilir. Yeter ki oyunu kenardan seyretmesin. Tekrar ediyorum ikinci yarida Malatya, oyuna soktugu futbolcularla sahadaki goruntuyu tamamen degistirmisken degisiklik icin Malatya golunu beklemek Fatih Terim gibi bir kurta yakismadi.

* Bugunku bos tribunleri de gordukten sonra Juventus macinin Almanya'da oynanacak olmasi bir avantaj saglar mi?

Olimpiyat Stadi'nda oynanan macin avantaj oldugunu dusunmuyorum. Dortmund'un kucuk sahasi ve tribunleri dolduracak coskulu gurbetciler avantaj olacaktir. G.Saray'in Sampiyonlar Ligi mucizelere bagli. Bu bakimdan Dortmund giselerine birakilacak Euro'lar da cazip olabilir.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir