kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



Operasyonun adi: Aci kayisi

Prates ve Petre'nin fuzeleriyle 2-0 one gecen G.Saray, ofsayt taktigini yapamayinca ilk golu yedi, 80'de ise sok yasadi

Amerikalilar yaptiklari hakli haksiz her operasyona bir ad bulmayi severler. Su aralar onlara komsu oldugumuza gore biz de bu modaya uyabiliriz. Terim'in Malatyaspor onune cikardigi kadroyu gorunce aklimiza gecen haftaki yorumlar geldi. Huzurevine benzetiliyordu G.Saray. Genclerin gelisiyle huzurlu bir ev haline gelmesi planlaniyordu sari-kirmizililarin. Boylece Huzur Operasyonu icin dugmeye basildi.

Kendi ceza alani onundeki oyunuyla rakiplerin sevgilisi haline gelen De Boer ve milli mactan moralsiz donen Bulent kulubeye cekilmisti. Tipki 1 yildir rakiplerinin icinden gecmeye calisan Hasan gibi. Orhan-Tamas ikilisinin uyumu test edilecek, Berkant da gecen yil yine bir Malatya macinda gordugu kirmizi kartin kotu anilarindan kurtulma sansini elde edecekti.

Ziya Dogan yonetiminde, her hafta puan kaybeden G.Saray ve F.Bahce'ye giderek yaklasan Malatya icin bulunmaz firsatti bu mac. Belki de bunun stresiyle karsilasmanin basladigi andan itibaren G.Saray presine teslim oldular.

Peki G.Saray nasildi? Genc Aslanlar, rakibe pozisyon vermezken 26 dakika rakip kaleyi tutan bir sut icin beklediler. Petre'nin Fevzi'nin kurtardigi kafa vurusuydu bu. Ama bir sinyaldi iste. 32'de Prates'in frikikten attigi gol, G.Saray'i rahatlatti.

Ama ilk yarida akilda kalan hareket deyince soyle bir duruyoruz. Sabri'nin Maradona Abi'sini animsatan calimlari belli belirsiz bir ayak tarafindan kesildi ama bu gencin yeni hareketlerinin 'Pek yakinda' sahalarda olacaginin haberini almis olduk.

Ziya Dogan, ikinci yariya Mithat ve Atilla dopingli bir forvetle basladi. Bunun arkada bosluklar birakacaginin farkindaydi. Ama Tamas'in arkasina adam kacirmaya meyilli oldugunu da biliyordu. Celaleddin ve Muhammed'in uyari niteligindeki pozisyonlari, G.Saray'a genclerin de hata yapabilecegini kanitliyordu.

Cimbom uyanmisti. 3 dakikalik kisa ve oz baskida Bratu'nun bir vurusunu Fevzi, digerini direk cikarirken Petre, 65.dakikada direklerin bile erisemeyecegi bir voleyle farki ikiye cikariyordu. Tam her sey bitti denirken Tamas, ofsayti bozunca Muhammed yeniden umitlendirdi Malatyaspor'u. Bu umidin sonu 80.dakikada Celaleddin'in volesi oldu.

Peki bu beraberligin ardindan Juventus maci ne olur? O macta malum ruhun geri donmesi gerekir. Sahi Dortmund, Kopenhag'a ne kadar uzak?

GALATASARAY: 2 MALATYASPOR: 2

GALATASARAY
(4-4-2): Aykut 5 - Prates 6 (dk.79 Bulent ?), Tamas 4, Orhan 6, Ergun 5 (dk.81 Abdullah ?) - Sabri 6.5, Ayhan 6, Petre 7.5 (dk.82 Arif ?), Berkant 7 - Bratu 8, Hakan Sukur 5.5

Yedekler: Mehmet, De Boer, Hasan, Cihan

T. Direktor: Fatih Terim 6

MALATYASPOR
(4-4-2): Fevzi 8.5 - Serkan Bensol 5.5, Mert 7.5, Tolga 7, Celaleddin 7.5 - Mkalele 5 (dk.46 Atilla 7), Pachola 6, Ayman 5.5 (dk.69 Umit 6), Mehmet 4 (dk.46 Mithat 6.5) - Fazli 4.5, Muhammet Hanifi 7.5

Yedekler: Hakan, Serkan Ozsoy, Murat, Niyazi

T. Direktor: Ziya Dogan 7

Hakemler: Ismet Arzuman, Birol Budan, Hayati Dogan

Goller: Prates (32), Petre (65) / Muhammet Hanifi (73), Celaleddin (80)

Sari Kartlar: Ayhan (83) / Serkan Bensol (44), Umit Erbay (87)

Gol Girisimi: 20 / 10 - Faul 7 / 12

Korner: 13 / 5 - Ofsayt 2 / 6

Macin Kalite Notu: ***

Macin Adami: Fevzi Tuncay


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir