kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



Maytaba tovbe ettim artik seker alacagim

Dokuz yasindaki Mumin bayramda aldigi maytap yuzunden buyuk bir tehlike atlatti. Fitili kisa maytap, tutusturdugu anda cocugun yuzune patladi. Mumin'in gozu ameliyatla kurtarildi

Ozellikle bayramlarda cocuklarin vazgecilmez eglencesi olan maytaplar zaman zaman yaralanmalara da neden oluyor. Bunun son ornegi bayramin son gunu aksam saatlerinde Diyarbakir'da yasandi. Dokuz yasindaki Mumin Atli elinde patlayan maytap yuzunden sol gozunden yaralandi. Hastanede tedavi altina alinan Mumin kendisine akrabalari ve komsulari tarafindan verilen bayram harcliklariyla maytap aldigini ancak fitili kisa olan maytabin kendisini yaraladigini anlatti. Sol gozunden ameliyat edilen Mumin olayi, "Maytabi aldigim zaman fitilinin kisa oldugunu fark ettim ama hemen elimden atarim diye dusundum. Maytap fitilini tutusturdugum anda elimde patladi. Patlama sonrasinda sol gozum cok acidi. Acamiyordum. Beni hastaneye getirdiler" diye anlatti.

Kucuk Mumin, "Bundan sonra ne maytap patlatanlarin yanina yaklasirim, ne de bayram paralarimla maytap alirim. Maytap yerine bundan boyle seker alacagim" dedi. Mumin Atli'nin dayisi Mehmet Medeni ise tehlikeli maytaplarin satisinin yasaklanmasi gerektigini kaydederek, "Patlayici yuzunden az kalsin yegenim bir gozunu kaybedecekti" diye konustu.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir