kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



Olume terk edilen bebege yasam verdi

Samsun Ondokuz Mayis Universitesi Tip Fakultesi'nde gorevli bir doktor, ailesinin parasizlik yuzunden tedavisini yarida kesip olume terk ettigi 1.5 yasindaki bebegin izini surerek yasama dondurdu.

Bobrekleri iflas eden Ergun bebek, uc ay once issiz babasi Zeki Ayas'in Yesil Karti ile once Samsun Devlet Hastanesi'ne, oradan da Ondokuz Mayis Universitesi Tip Fakultesi Hastanesi'nde tedavi altina alindi. Ancak minik bebegi hastaneye getirip goturme masraflarini karsilayamayan ailesi cocuklarinin tedavisine son verme karari aldi.

Baba Ayas, cocugunu Bursa Uludag Universitesi'ne goturecegini soyleyerek hastaneden cikardi. Yol parasini da doktorlar kendi aralarinda toplayarak Ayas'a verdi. Ancak baba Ayas, bebegini ne Bursa'ya ne de tedaviye goturuyordu. Ergun bebegi evine getiren baba Ayas, cocugunun olumunu beklemeye basladi.

Ancak, aradan bir ay gectikten sonra hastasinin durumunu merak eden ve haber alamayan Yrd. Doc. Dr. Ozan Ozkaya, Uludag Universitesi'ni arayarak hastasinin durumunu ogrenmek istedi. Ergun Ayas isimli bir hastanin hic basvurusu olmadigini ogrenen Yrd. Doc. Dr. Ozkaya, saskina dondu. Babayi bularak bebegi getirmesini istedi ama kabul ettiremedi. Ozkaya, sonunda savciligi devreye sokarak Ergur bebegi yeniden OMU Tip Fakultesi'ne getirterek yogun bakima yatirdi. Yapilan mudahaleyle kacak yavru olumun kiyisindan dondu. Dr. Ozkaya, "Hastayi takip etmeseydik, Ergun bebe bugun yasamiyor olacakti" dedi.

Yener CABBAR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir