kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



Is-Kur'un kendisi icin isciye ihtiyaci varmis!

Is ve isci bulmak amaciyla kurulan Is-Kur'un issizlere daha iyi hizmet vermesinin onundeki bir engelin de personel eksikligi oldugu ortaya cikti.

82 milyon nufuslu Almanya'daki Is Kurumu'nda 93 bin personel, 59 milyon nufuslu Ingiltere'de 98 bin personel, Fransa'da 39 bin personel, calisirken, 70 milyon nufuslu, 2.5 milyona yakin issizi bulunan Turkiye'de Is-Kur, bin 668 personelle hizmet vermeye calisiyor.

Issizlik orani dusuk olan gelismis ulkelerde issizlere hizmet veren kurumlarda calisan sayisinin daha fazla, egitim duzeyinin daha yuksek olmasi dikkati cekiyor.

Is-Kur olarak daha etkin hizmet vermek amaciyla yenilenme icinde olduklarini belirten Genel Mudur Necdet Kenar, ozellikle issizlik sigortasi uygulamasinin baslamasindan sonra gorevlerin cogaldigini ancak emekliye ayrilan personelin boslugunun doldurulamadigini soyledi.

Kenar, "Issizlik sigortasi, odeme yapilan her kisiyi surekli takip etmeyi gerektirir. Avrupa'da bu uygulama yapilirken issizle birebir temas surdurulur. Odenegin amacinin disinda kullanimini engellemek icin siki takip ve kontrol yapilir" dedi. Kurum personelinin yuzde 56'sinin yuksekokul, yuzde 24'unun lise ve dengi okul mezunu oldugu bilgisini veren Kenar, tum zorluklara karsin kurumda yeni bir yapilandirmaya gittiklerini ve personelin egitim duzeyini artirmaya calistiklarini belirtti.

Banu AKTAS


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir