kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



150 bin rezervasyon iptal

Turk turizmi, Istanbul'daki bombali saldirilarla ilk sok dalgasini yedi. Sadece kasim ayinda 150 bin turist kaybina yol acan bu dalgadan simdilik kis turizmi payini aldi.

Kultur ve Turizm Bakani Erkan Mumcu, "Ozellikle ikinci saldiridan sonra kasim ayi gerceklesmesinde yuzde 50'ye ulasan bir azalma oldu. Bu, aralik ayina da yansiyacak gibi goruluyor. Kis turizmi etkilenir ama onumuzdeki yil icin bir olumsuzluk yok" diye konustu.

Bakan Mumcu'nun yuzde 40 olarak acikladigi azalma, Turizm Bakanligi verilerine, en az 150 bin turist olarak kaydedildi. Bakanlik verilerine gore, gecen yil kasim ayinda 663 bin turist geldi. Bu rakamin yarisinin kasimin ikinci yarisinda geldigi hesaplandiginda, bu yil da kasim ayinin ikinci yarisinda en az 330 bin turist gelmesi bekleniyordu. Ancak bombalama eylemleri sonrasinda, kasim ayinin ikinci yarisinda yasanan rezervasyon iptalleri, en az 150 bin civarinda oldu.

Bu oranin aralik ayinda da ayni sekilde devam etmesi halinde 300-500 bin civarinda bir turist kaybi daha yasanabilecek. Bakan Mumcu, 2004 yaz rezervasyonlarinda herhangi bir daralma olmadigini ve bunun da ozellikle tur operatorlerinin uygulamalarina bagli oldugunu belirtti.

Zubeyir KINDIRA


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir