kapat
29.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



Kabile reisi olunca mimarligi birakti

Ingiliz Mimar Mick Henry'nin asker babasi ona alisilmadik bir miras birakti Henry, aldigi bir internet mesajiyla Ojibway kabilesi lideri oldugunu ogrendi

KABILESI ONU BEKLIYORDU
Ingiltere, yillar sonra kabile sefi oldugunu ogrenen insaatci Mick Henry'nin hikayesini konusuyor. Siradan bir insaatci olarak yasayan Henry, hic tanimadigi ve hatta varliklarindan bile habersiz oldugu baba tarafindan akrabasi oldugunu soyleyen birilerinden bir internet mesaji aldi. Bunun uzerine Henry, her seyden habersiz, Kanada'ya dogru yola cikti. Havaalaninda 70 kisilik bir akraba toplulugu tarafindan kameralar ve bayraklarla karsilanan Henry'yi buyuk bir surpriz bekliyordu. Babasinin Kanada'daki Ojibway Kabilesi uyesi ve kendisinin de kabilenin yeni sefi oldugu bildirilince ne yapacagini sasirdi.

YASAMININ EN ZOR KARARI
Mick Henry'nin Kanadali bir asker olan babasi, Ikinci Dunya Savasi sirasinda annesiyle Ingiltere'de tanismisti. Hemen evlenen cift cocuklarina Mick adini vermisti. Ancak evlilik bir sure sonra sona erince, babasi Ingiltere'yi terk etmis ve bir daha da kendisinden haber alinamamisti. 1998'de babasinin olumunden sonra kabilesi, Mick'i aramaya basladi ve nihayet internet kanaliyla baglanti kurmayi basardi. Kanada bulusmasiyla yeni kimligini ogrenen Henry'nin simdi dort uvey erkek ve dort de uvey kiz kardesi var. BBC Radyosu'na konusan Mick Henry, Kanada'ya goc edip etmeyecegi konusunda, "Artik bunun icin cok gec. Esim cok hevesli degil ve koklerim burada. Ancak onumuzdeki sene tekrar Kanada'ya gitmek istiyorum" dedi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir