kapat
17.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

KAZIM KANAT


Şükür skandalı

Ulusal Takım patronu Şenol Güneş'in maç sorası ilk sözü, "Eşit koşullarda futbol oynanmadı" oldu. Birçok gerekçeyi diplomatik bir dil kullanarak söyledi. Kapıdan çıkarken kendisiyle konuşuyordu "Terbiyesiz hakem... Penaltımızı vermedi ve kırmızı kart gösterdi."

İlhan Mansız'ın düşürülmesine penaltı verilebilirdi. Ama bu maçı bir Türk hakem değil, bir Fransız yönetiyordu. Emre Aşık'ın rakibine attığı dirseği de hakem görmeyebilirdi. Dedik ya, hakem Fransız'dı...

Başa dönelim ve futbolumuzun başına bakalım. Sayın Haluk Ulusoy diyor ki; "15 gün Türkiye'de, 15 gün Avrupa'da yaşamakla futbol federasyonu başkanlığı yapılmaz." Mesaj UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e... Sayın Ulusoy, tekrar aday olacak ya, en büyük rakibini şimdiden karalıyor.

Sayın Ulusoy'un 'anlatıcısı' olan Federasyon üyesi Hüsnü Hayali maç sonrası "Şenes Bey ayıp etti" diyor. Anlatmak istediği de şu Erzik maça gelse, hakem bu kadar kötü maç yönetemezdi. Varmak istenen nokta; Bay Erzik, Ulusoy'un başarılı olmasını istemiyor. İnce bir köy politikası izleniyor. Şenes Erzik'i karala, küçük düşür, sen kahraman ol.

Sayın Ulusoy'un, maç öncesi onca demeci içinde bir tek doğru sözü vardı "Türkiye'yi Letonya ile kıyaslamayın."

Öyle ya Letonya Avrupa'nın köyü. Daha 18 yıllık ülke. Futbol geçmişi ne? Türkiye ise dünya üçüncüsü. Neredeyse takımın tamamı, dünyanın en güçlü liglerinde oynuyor. Ulusoy bu noktada çok haklı. Ama futbolu kıyaslamadan skora bakıyorsunuz, korkunç gerçek şu

Türkiye yerde sürünürken, Letonya futbol oynuyor. Türkiye prim kavgası yaparken Letonyalılar yürekleriyle oynuyor.

Güneş, antrenörlük hayatının en doğru kararını veriyor ve Hakan Şükür'e "Bugün sen yedeksin" diyor. Hakan ise yedek kulübesine değil tribüne çıkıyor.

Hakan'ın yaptığı ihanet
Ulusal Takım'da yedek olmayı reddetmek Türkiye'ye ihanet değil mi? Prim kavgasının, yani daha önce alınan cipler ve milyon dolarlar yetmemiş gibi yine prim kavgasının lideri Hakan Şükür.

Maçın analizini en güzel FOTOMAÇ yapmış "Şenol Güneş dersini iyi çalışmayınca ayağımız kaydı." Voleybolcu Can Çobanoğlu, menajerimiz olursa ayağımız daha çok kayar. Kaleciden antrenörümüz olursa daha çok hangi zeminde hangi kramponu giyeceğimizi üç gün içinde anlayamayız. Sahaya çıkan takıma bir bakın ve şu soruları bir daha sorun

Sağ tarafta Okan Buruk'un, sol tarafta Ergün Penbe'nin işi ne? Neden dünyanın en iyi frikik atan adamı Nihat Kahveci, topun başına gelince uzaklaştırılır?

Bay Güneş'i en iyi analiz eden cümlelerden birini, atv'de maçı yorumlayan sevgili müdürüm Altan Tanrıkulu yaptı "Maç başladı, oyuna girmek için de Deniz Barış ısınmaya başlardı. O da sonlarda girdi."

Sevgili Altan'ın harika teşhisine devam edeyim Şenol Güneş, Tümer Metin, Gökdeniz Karadeniz ve Tuncay Şanlı'yı ısınmaya yollasaydı, işte o an biz maçı kazanırdık.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır