kapat
17.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

ÖMER LÜTFİ METE


Küresel eylemin asıl patronu

İstanbul'daki "küresel eylem"in hemen ardından İBDA-C adına olayı üstlenen (!) kişinin sözlerini yüz defa dinlemeyi isterdim. Böylece, açıklamanın gerisindeki fısıldayıcı gizli gücü çırılçıplak görür gibi olacağımı farz ederim. Ama o sesi duymasam da biliyorum ki bu bir "küresel çete" icraatıdır. Sürecin bir yerlerinde ister El Kaide, ister El Oturak militanları kullanılsın, asıl patron dünya hakimiyeti için yırtınan çeteye bağlı gizli servistir. Şiddet örgütleri ve bölgesel gizli servislerle de işbirliği yapılmıştır. Bu vahşetin acısını derinleştiren asıl etken çaresizlik "Yarın da böyle eylemler olabilir; yapacak bir şey yok."

Bu duygu, tıpkı Soğuk Savaş'ta ortaya çıkarılan ve gerçek payı da olan korkular gibi, doğal malzemeden "üretilmiş" yapay bir sonuçtur.

Sorunun temeli, teröre konan sahte teşhisi bütün dünyanın adeta inatla ve ittifakla benimsemesidir. Yoksulluk, ezilmişlik, ırkçılık, dincilik, aykırılık, şiddet bağımlılığı gibi "maske gerekçe"lerle asıl plancıyı ve tetikleyiciyi özenle saklamaya devam ediyoruz. Bin birinci defa da olsa tekrarlamaktan usanmayacağım bir "yasa"m var

Komploların anası
Yeryüzünde terörün birincil besleyicisi ve düzenleyicisi olarak bu uygarlığın gizli servis kültürünü teşhis edene kadar insan oğluna rahat yok! Bin Ladin diye bir şeytan üreterek kavuştuğumuz yalancı konfor, gizli servislerin melanetini kolaylaştırmaktan başka işe yaramıyor.

Elbette bu eylemleri kutsal bir marifet gibi işleyecek sayısız El Kaide militanı vardır. İBDA-C elemanlarının pek çoğu da eylem karşısında "Keşke bu işi gerçekten biz yapmış olsaydık" diyebilecek anlayıştadır. Ama bu örgütler neden sürekli ABD ve İsrail'e yarayan eylemler yapsınlar? 11 Eylül faciasının -Batı'da ciddi kitaplara konu olan- kahpe dalavere boyutu bile medya ikliminin aydınına bir şeyler fısıldayamıyor mu? CIA-Bin Ladin ilişkisini kurcalayan pek çok cins gazetecinin dayattığı dehşetli sorular hala askıdadır. Artık sağır sultan da biliyor ki, 11 Eylül sadece El Kaide işi değil.

Buna "komplo teorisi" deyip geçenler asıl çürük tezi kendilerinin benimsediğini fark edemiyorlar. Komploların babası, 11 Eylül'ü sadece El Kaide marifeti olarak göstermektir!

Küresel uyku sonsuz değil
Bu işin sadece Bin Ladin kadroları ile gerçekleştirilebileceğine inanan bir tek "iliştirilmemiş" uzman yoktur. Gelin görün ki, İstanbul'daki küresel eylemin gerçek faili, Türk kamuoyunu yönlendirenlerin kolay yem yutma alışkanlığını bildiği için göle maya çalıyor Yerseniz buyurun; İBDA-C!

Olağan şartlarda akıllı bir servis böylesine "işkembe-i kübra"dan sallayarak kamuoyunu yönlendirmeye kalkışmaz. Ama biliyor ki, Türkiye yutar! Biz ki, yıllar yılı nice usta işi gizli servis eylemini kıytırık örgütlere mal edip durduk! Nitekim başlangıçta pek çokları İBDA-C tezine balıklama atlamadı mı? Eh, bunların meşrepleri de böyle saldırıları alkışladığına göre salla gitsin!

Kuşkucu medyanın böyle olaylarda saflaşması gelenektir. Bu sefer BBC'nin bile aynı saflığı abartması ve geç saatlere kadar hala İBDA-C tezini tedavülde tutmaya çalışması ayrıca anlamlıdır. Lakin yine de, düne nazaran daha ileri bir "bilinç" düzeyindeyiz. Terörün ana kumanda merkezinde küresel gizli servisleri görebilenler artıyor. Bu gelişme, daha insanca bir "istihbarat iklimi" için umut cevherimizdir.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır