kapat
17.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Cenazeler defnediliyor

Bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 24 kişiden 21'inin kimliği belirlendi. Cenazelerden 5'i gözyaşları içinde toprağa verildi. Başbakan Erdoğan, şehit polisin cenaze törenine katıldı

Şişli ve Beyoğlu'nda önceki gün iki ayrı sinagoga yönelik bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden 24 kişiden 6'sının daha kimliği belirlendi. Böylece olayda hayatını kaybeden 24 kişiden 21'sinin kimliği belirlenmiş oldu.

Adli Tıp Kurumu'nda bulunan cenazelerden Nurettin Aydın, Naşit Gürel, Avran Varol, Fazlı Süslü, İsrael Yoel Ülçer ve 8 yaşındaki Arnette Rubinstei Talu'nun cesetleri, yakınlarınca teşhis edildi. Aynı saldırıda ölen diğer kişilerin, polis memuru Bülent Bostanoğlu ile Oğuz Kızılırmak, Ömer Yazar, Murat Şahin, Mehmet Eruş, Yono Romono, Emin Türkaslan, Serkan Balcı, Mesut Gürol, Saadet Güneş, Hakan Yüksel, Mustafa Yenier, Kaya Kaya, Mehmet Ateş, Berta Özdoğan ve eşi Ahmet Özdoğan olduğu anlaşılmıştı. Bu kişilerden Naşit Gürel, Mehmet Ateş, Serkan Balcı, Emin Türkaslan ve Mustafa Yenier'in, sinagogları koruyan özel güvenlik şirketinin elemanları olduğu belirlendi.

CENAZELER ALINIYOR
Teşhis edilen cenazelerden 18'i Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Adli Tıp'tan alınan Murat Şahin'in cenazesi Firuzköy Cemevi'nde yapılan törenden sonra toprağa verildi. Polis memuru Bülent Bostancıoğlu'nun cenazesi ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan törenden sonra Ankara'ya gönderildi. Serkan Balcı'nın cenazesi Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne, Mustafa Yenier'in cenazesi de Konya Akşehir'e gönderilirken, Oğuz Kızılırmak'ın cenazesi Levent Camii'nde kılınan namazın ardından Yeniköy Mezarlığı'nda, Mehmet Ateş'in cenazesi de İzzetpaşa Camii'nde kılınan namazın ardından Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ERDOĞAN DA KATILDI
Başbakan Tayyip Erdoğan, saldırıda şehit olan polis memuru Bülent Bostanoğlu'nun cenaze törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, terörü yok etmenin kolay olmadığını belirterek, "Bunu asgariye indirmek şüphesiz hedefimiz olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından polis memuru Bostanoğlu'nun cenazesi , toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi. Başbakan Erdoğan, Bostanoğlu'nun eşi Ayfer Bostanoğlu ve ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Kendisi de polis çocuğu olan ve 29 yaşında vefat eden Bostanoğlu'nun, 4 yıldır polislik yaptığı ve 1.5 aylık evli olduğu belirtildi. Erdoğan, daha sonra hayatını kaybeden Fazlı Süslü'nün Karagümrük'te oturan ailesini de ziyaret etti.

TOPLU TÖREN
Bu arada saldırılarda hayatlarını kaybeden Musevi asıllı vatandaşlar, Salı günü düzenlenecek toplu törenin ardından toprağa verilecekler.Türkiye Hahambaşılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Menfur saldırılarda hayatlarını kaybedenler için, 18 Kasım Salı günü saat 11.00'de Ulus'taki Aşkenaz Musevi Mezarlığı'nda tören düzenlenecek" denildi.

Ölüm onu 17 yıl sonra aynı yerde yakaladı
Murat Şahin (33) 23 yıldır Neve Şalom Sinagogu'nun karşısındaki elektrik malzemeleri satan dükkanı işletiyordu. Şahin, 1986 yılında düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulmuş ancak dükkanı büyük hasar görmüştü. Cumartesi günkü saldırıdan ise kurtulamadı. 17 yıl sonra gelen ölüm çocukları Alper(15), Soner(9) ve Buse'yi(6) babasız bıraktı. Dün Firuzköy Cemevi'ne getirilen Şahin'in cenazesinde, evlat acısıyla yıkılan baba Ali Şahin güçlükle ayakta dururken anne Nermin Şahin sinir krizleri geçirdi. (üstte) Babalarını teröre kurban veren çocukları ise sırayla nöbet tuttular tabut başında. Eşi Fatma Şahin büyük oğlu Alper'in elini sıkı sıkı tutarak teselli bulmaya çalıştı. Şahin ailesinın çocuklarını Soner'in sünnet düğünündeki sevinçleri artık mazide kaldı.

Serdar CANIPEK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır