kapat
17.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Kendimi bir film setinde zannettim

İsa Aksoy, Kuledibi'ndeki Neve Şalom Sinagogu'nun hemen yanında bir berber dükkanı işletiyor, Mithat Bulam'ın ise 13 yıldır Sinagog'un tam karşısında elektrikçi dükkanı var.

Mithat Bulam, her sabah olduğu gibi İsa Aksoy'un dükkanına tıraş olmak için gidecekti. Tam kendi dükkanının kapısından çıkacakken o korkunç patlama oldu.

"Kendimi Piyanist filminin setinde gibi hissettim" diyen Bulam şöyle devam etti "Camlar kırıldı bir anda. Yer ayağımın altında gitti, geldi. Her taraf simsiyah oldu. Dışarı çıktığımda hiçbir yer görünmüyordu.

Yerde genç bir kadın yatıyordu; ayakları koptu kopacak gibiydi. Ama hiçbir şey yapamadım. Çünkü polisler izin vermedi. Sol tarafıma baktığımda ise kopmuş bir kol gördüm. 10 dakika boyunca ortada bilinçsizce dolaştım. Sonra ilk bulduğum dükkana girip elimi yüzümü yıkadım çünkü nefes alamıyordum..."

AKLI DOSTUNDA
Sonra Bulam'ın aklına, 'can ciğer arkadaşım' dediği İsa Aksoy gelmiş. Önce öldüğünü düşünmüş. Aradan yarım saat geçtikten sonra Aksoy'u cep telefonundan aramış, telefon açılınca da rahat bir nefes almış.

İsa Aksoy da her sabah olduğu gibi dükkanını 7.30'da açmış, temizlik yapmış ve müşterileri tıraş ediyordu. Aksoy, patlama sesiyle birlikte camların kırıldığını, dükkanın içinin dumanla dolduğunu belirterek, şunları anlattı

ETRAF DUMAN
"1.5 yıl önce karaciğer ameliyatı geçirmiştim. Bir an nefes alamadığımı düşündüm. Yeğenimle, çırağımın seslerini duyuyordum bir tek; göz gözü görmüyordu. Her tarafı duman kaplamıştı. İçeride gaz kokusu vardı. Hemen dışarı çıktım. Manzara korkunçtu. Arabaların üstünden atlayarak koşmaya başladım. Kulaklarımda yeğenimin ve çırağın sesi... Her yer simsiyahtı."

Aksoy, olayı iki-üç sıyrıkla atlattı ama elleri hâlâ titriyor ve buz gibi...

İnci DÖNDAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır