kapat
17.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Kraliçe ilk kazasını yaptı

Dünyanın en büyük yolcu gemisi Queen Mary 2'yi tersanede gezen bir grup, iskelenin çökmesi sonucu 15 metre yüksekten çakıldı; 15 ölü, 32 yaralı

İŞÇİ AİLELERİ GEZİYORDU
Fransa'nın kuzeyindeki Saint-Nazaire tersanesinde inşa edilen transatlantik, ilk seferine çıkmadan kazaya sahne oldu. Geminin yapımında çalışan işçiler, yüzer kent büyüklüğündeki gemiyi ailelerine göstermek istedi. Yaklaşık 50 kişilik bir grup, geminin güvertesini gezdiği sırada üzerinde bulundukları iskele çöktü. Gemi suya henüz indirilmemiş olduğu için iskeleden düşen tahilsiz aileler, 15 metre yüksekten tersanenin beton zeminine çakıldı. Düşenlerden 15'i öldü, 32'si yaralandı.

800 MİLYON DOLAR
Gemiyi yapan Fransız Alstom şirketi sözcüsü, kazanın sebebinin araştırıldığını belirtirken, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac dün tersaneyi ziyaret etti. 800 milyon dolara inşa edilen geminin yapımında 350 mühendis ve teknisyen çalıştı. İngiltere'nin Southampton kentinde 8 Ocak 2004 tarihinde yapılacak teslim törenine İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth de katılacak. 345 metre uzunluğundaki gemi 2 bin 600 yolcu taşıma kapasitesine sahip. 62 metre yüksekliğindeki gemide bin kişilik sinema, 5 yüzme havuzu ve bir balo salonu bulunuyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır