kapat
17.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

İki ABD helikopteri düştü: 17 ölü

Irak'ın Musul kentinde iki ABD helikopteri düşürüldü. Olayda 17 Amerikan askerinin öldüğü açıklandı. Bu saldırıyla birlikte ölen ABD'li asker sayısı 417 oldu

ABD, Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde iki Black Hawk helikopterinin çarpışarak düşmesiyle 17 ABD askerinin öldüğünü açıkladı. ABD ordu sözcüsü yaptığı açıklamada, 5 askerin yaralandığı, 1'inin ise kaybolduğu çarpışmayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Başkanı George W. Bush'un savaşın bittiğini resmi olarak açıkladığı 1 Mayıs tarihinden bu yana aylar geçti. Fakat Irak'taki Amerikan askerleri her gün saldırıların hedefi olmaya devam ediyor. Bağdat'ta 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan Amerikan Chinook tipi helikopterin düşürülmesinden sadece altı gün sonra dün de Musul'da iki Black Hawk tipi helikopter saldırıların hedefi oldu. Yerel saatle 18.30'da (TSİ 06.30) meydana gelen saldırıda 17 Amerikan askeri öldü, 5 asker yaralandı, 1 asker ise kayboldu.

FÜZEYLE VURULDU
Amerikalı yetkililer olayın sebebinin henüz kesin olarak bilinmediğini fakat ilk edinilen bilgilere göre düşen iki helikopterden birinin roket güdümlü bir bombayla (RPG) vurulduğunu açıkladı. Bazı görgü tanıkları ise helikopterin Rus yapımı SAM-7 füzeleriyle vurulduğunu öne sürdü. Görgü tanıklarına göre alev alan helikopter yükselerek üzerinde uçmakta olan ikinci helikoptere çarptı ve onun da düşmesine neden oldu. Saldırıdan sonra bir açıklama yapan Bush bu saldırıların kendilerini yıldıramayacağını söyledi. Savaşın başından bu yana ölen ABD'li asker sayısı ise 417'ye çıktı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır