kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

ÖMER ARAZ


Sistem iÅŸliyor

Efes Pilsen, sistemine ve yoluna devam ediyor. Efes'in bu seneki kadrosu yıldız oyuncusu olmayan bir kadro. Ancak takım halinde hücum edebildikleri ölçüde takımı kendi içinden yıldızlarını çıkaracak görünüyor.

Efes'in bu kadrosunda maç kazandıran yani 'winner' diyebileceğimiz bir oyuncu yok.

Ancak Efes'in gerek hücum sistemi ve gerekse de takım savunmasıyla bu maçı kazandıran oyuncuları sene sonuna kadar bize ve takıma kazandıracak gözüküyor.

Takım hücumu
Dün Avrupa Ligi'nin zayıf ekiplerinden Fransız ASVEL'e karşı ortaya konan basketbol göze çok hoş gelmese de tek tek her bir sayı için Efes Pilsen takımı, takım halinde her sayıyı inşa etti.

Hücumda çok az şut seçimi hatası olmasına rağmen neredeyse her hücumda top tüm Efes Pilsen'li oyuncuların eline değdi. Bu da daha sezon başı olmasına rağmen sistemin işlediğinin bir göstergesi. Rakibin çok kaliteli oyunculardan oluşmamaması Efes Pilsen takımının bir miktar maça konsantrasyonunu negatif etkilese de de sonuç olarak maça ciddi hazırlanan Efes Pilsen maçı farklı bir skorla kazanmasını bildi.

4 uzunun rekabeti
Efes Pilsen'in bu sene içeride oynayan 4 uzunu da ortaya koydukları gayret ile topladıkları ribaundları ile Efes'in daha hızlı hücum etmesine yardımcı oluyorlar.

Aynı zamanda bu dört uzunun aralarındaki rekabet, Efes Pilsen takımına gerçekten pozitif yansıyor. Kaybedilen 17 top ve toplam 69 hücum girişimden 69 sayı üretilmiş olması dünkü maçın en dikkat çekici özelliğiydi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır