kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

SAVAÅž AY


Koca Yusuf'un ölümü!..

Cihan Pehlivanı Koca Yusuf'un ölümü ne yazık ki korkunç olmuştur. Dün anlattığım gibi bu acı kuvvet sahibi pehlivanımızı Avrupa ve Amerika'ya götürüp güreştirmişlerdi. Buralarda tam 800 altın kazanmıştı Koca Yusuf. Bunları kemerine özenle yerleştirdi; sonra hasret kaldığı anayurduna, Türkiye'ye dönmek için Fransız bandıralı La Buorgogne vapuruna bindi.

Hasret hasret hasret
Güverteden seyrettiği yeni dünyadan çok sayıda altın kazanmıştı ama o vatan hasretiyle yanıp tutuştuğu için daha o anda kavil etmiş, yemin içmişti. Asla; bir daha asla buralara gelmeyecek, önüne dünyaları koysalar memleketini terk etmeyecekti. Gemi okyanusun dev dalgalı sularında 2 gece 2 gündüz seyrettikten sonra, yoğun bir sis bulutunun içine daldı.

Sulara gömüldü
İşte sonun başlangıcı da bu andı. Çünkü yine aynı sis bulutunun karşı ucundan da İrlanda bandıralı Cromartyshre gemisi girmiş, adeta kör seyir izlemekteydi. Sonunda korkulan oldu. İki heybetli gemi yarım yol hızla ve korkunç bir gümbürtüyle hem de kafaya kafaya vuruştular. İçinde Koca Yusuf'unda olduğu 721 yolcunun bulunduğu La Buorgogne, çok kısa bir sure içinde sulara gömülüverdi.

Panik ötesi
Çarpışma anında ölen 80-100 kadar yolcu arasında koca şampiyon yoktu. Ancak o yarılan küpeştenin altından denize kayan bölümdeydi. Yani o korkunç soğuk suların içindeydi artık Yusuf. Yüzme bilmiyordu ama tesadüf eseri bir kütüğe tutunup, yarı beline kadar çıkabilmişti. Denizin içinde müthiş bir panik başlamıştı. Denize dökülenler, filikalara atlayıp canlarını kurtarmak istiyorlardı. Koca Yusuf da kollarını yüzgeç gibi kullanarak kütüğü bu tahlisiye filikalarından birine yanaştırdı.

Baltalı kahpelik
Filikada bulunanlar onun heybetli vücudu ile sandalı devirmesinden korktular. Önce yüzüne, kafasına kürekle vurmayı denediler. Fakat dev yapılı adamın çelik pençeleri sanki filikaya kilitlenmişti. Yarılan kafasından ve suratından akan kanlar posbıyıklarının üzerine doğru iniyordu. Onun bu hali filikada bulunanlara daha büyük bir dehşet vermişti. İçlerinden canavar ruhlu bir tanesi filika içinde bulunan ve ipleri kesmek için kullanılan ufak bir baltayı kaptığı gibi o çelik pençelere vahşi bir biçimde ve rastgele indirmeye başladı. Bileklerinden kesilip kopan o çelik pençeler gevşedi ve Koca Yusuf'un o dev vücudu Atlantik Okyanusu'nun derinliklerine doğru gümülüp gitti...

Bir efsaneydi o
Şimdi Deliorman'dan yayılıp herkesin diline pelesenk olan bir efsane var koca cihan şampiyonu için. Diyorlar ki "O Yaşamı boyunca bir kez bile sırtı yere gelmemiş bir yiğitti. Şu anda denizin, deryanın diplerinde bile yatarken Cenab-ı Hak bu kuluna hakkını teslim etmiş, onu deniz dibine yüz üstü yatırmıştır"

Genç öğretmenin feryadı

Merhaba SavaÅŸ Abi
Öncelikle öğretmenlere verdiğin destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ben de öğretmenim. Görevimi yapamasam da diplomamda öğretmen diye yazıyor. 2002 mezunuyum. (Sınıf Öğr.) Bir yıldır atanamadım. 30 Eylül'de tekrar atama yapılacağı söylenmişti. Ama hala ses yok. Danıştay 5000 öğretmene öğretmenlik hakkı verdi. Ama hükümetin ruhu duymuyor. Köylerde muhtarlar öğretmen olmadığı için derslere giriyor. Biz evde bekliyoruz. Lütfen yardımcı olun ve atama yapılmasını sağlayın. Geçen yıl beden eğitimi bölümüne verdiğiniz destek çok etkili oldu. Teşekkür ediyor, sevgilerimi sunuyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. Selin Hilal BALLI


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır