kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Ä°LKER SARIER


Tekzip metni

Aydın Doğan'ı Uzanlar'a benzetme çabası, gerçekleri görmek istemeyenlerin nafile çabasıdır.

10 Ağustos 2003 tarihli Sabah Gazetesi'nin 8. sayfasında, İlker Sarıer'in köşesinde yayınlanan "Aydın Doğan ile Uzan benzerliği" başlıklı yazı tamamen kasıtlı yazılmıştır, hiçbir somut gerçekle ilgisi yoktur. Zira

Sabah Gazetesi'nin doğuştan gazeteci olduğunu iddia ettiğiniz sabihi Dinç Bilgin, Etibank'a el konulmasına neden olarak 1 milyar yüz milyon dolar borcu Türk insanını üzerine yıkmış, aleyhinde davalar açılıp hapse girince de borçların ödeyeceği taahhüdünde bulunmuştur. BDDK ile, borcunu göre ödemek için bir plan yapmasına rağmen, bu taahhütlerinin hiçbirini yerine getirmemiştir. Üstelik kamudan mal kaçırarak Sabah ve atv'yi Turgay Ciner'e önce aylığı 200 bin dolardan, Doğan grubu gazetelerinin bunun yazması üzerine de yıllığı 10 milyon dolardan kiralamış ve yine de borçlarını ödememiştir.

Köşe yazısında müvekkilimin, "gazeteci olmadığından", dolayısı ile "gazetecilik insiyakı"nın gelişmediğinden, "iyi gazete yapmak" gibi bir konsepti olmadığından söz edilerek itibarı sarsılmaya çalışılmaktadır. Oysa doğuştan gazeteci olanların ve gazetecilik içgüdüsü ile hareket ederek iyi gazete yaptıklarını iddia edenlerin geldiklere nokta gözler önündedir, anlatmaya gerek yoktur.

Müvekkilimin sahibi bulunduğu gazetelerde çalışanlara en küçük bir telkini olmadığı gibi, yayınlanan haberlere de karışması söz konusu değildir. Bu bağlamda Doğan grubu gazetelerinin Yurtiçi ve yurtdışı tiraj sıralamasında en önde gelen gazeteler olduğu ve okur kitlelerinin farklılığı dikkate alındığında, genel yönetmenlerinin "iş takipçiliği" mi yoksa gazetecilik mi yaptıkları çok net şekilde görülecektir.

Müvekkilim 45 yıllık iş yaşamında her zaman "basiretli bir tacir" gibi davranmış ve şirketlerinin ona göre yönetmiştir. Hiç bir ihaleyeözel bilanço almak için girmemiştir. Kaldı ki, özelleştirilecek şirketlerle ilgili bilgiler zaten talep edenlere verilmekte ve kamuya açıklanmaktadır.

Müvekkilim hiçbir siyasetçi ile iş ortaklığı yapmadığı gibi, "derin devlet" diye nitelediğiniz türden de hiçbir ilişkisi olmamıştır.

Doğan Grubu'nun yayınladığı 7 adet günlük gazetenin her birinin çok sesli yayın yapmaları, çok farklı görüş ve düşüncede olmaları, "CHP'den daha fazla muhalefeti" bu gazetelerin ve köşe yazarlarının yaptıkları dikkate alınırsa, müvekkilimin iktidarla, sizin tanımlamanızla "bizim süt oğlan ahbaplığı" içinde olmadığı da görülecektir.

Köşe yazısında Dinç Bilgin'in gazetecilikten başka işi olmadığı ve gazetecilikten başka bir iş bilmediğini söyleyenlerin, Dinç Bilgin'in neden hapse girdiğini ve halen yargılanmasının da neden sürdüğünü kamuoyuna açıklamaları gerekmektedir.

Müvekkilimin bu güne kadar vadesi gelmiş vee ödenmemiş hiçbir borcu yoktur, bankasını batırmamış, şirketlerinin içini boşaltmamış, dolayısı ile devletin, halkın parasının üzerine oturmamıştır. Dürüst bir mükellefin yapması gereken herşeyi yapmış, her zaman onurlu bir yaşam sürmeye özen göstermiştir.

Basın davaları dışında, aleyhinde hiçbir davanın açılmamış olması, yurt dışına çıkış yasağının olmaması da bunun en güzel kanıtıdır.

Keza sahibi bulunduğu gazetelerin künyelerinde imyitaz sahibi olarak hep kendisini gururla yazdırmıştır. Televizyonların gizli sahilerinden kurtulması için en büyük çabayı da yine müvekkilim göstermiş, ne gazetelerinde ne de televizyonlarında muvazaalı işlemlerle gerçek sahiplerini gizlememiştir. Bu bağlamda herkesin düşünmesi gerekiyor; bugün bir Star Gazetesi künyesi ile Sabah Gazetesi künyesini lütfen karşılaştırın. Sabah Gazetesi sahibi mi Star gazetesi sahiplerine benziyor, yoksa Aydın Doğan mı?

Somut gerçeklerin kişilere yaranma çabasının önüne geçmesi dileğiyle, bu tekzip metninin Basın Yasasının 19. maddesi gereğince Sabah Gazetesi'nin İlker Sarıer'e ait köşesinde yayınlanmasını vekaleten talep ediyorum. 24.09.2003. Aydın Doğan vekili Av. Şehnaz Yüzer


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır