kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Ayrılık sinyali

1Milli Takım'ın teknik patronu "Tugay Portekiz'de de olacak mı?" sorusuna "Portekiz'işimdiden konuşmayalım. Belki de takımın başında yeni hoca olacak" yanıtını verdi

Hele zamanı gelsin de...
Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten şaşırtan açıklama. İngiltere karşılaşması sonrasında Milli Takım'ı bırakacağını açıklayan Tugay'ın yeniden kadroda olmasının nedenini, "Bugünün şartları böyle. Biz Tugay'a, o da bize saygı duyuyor. Bu maçtan sonra kadroda ne olacak hep birlikte bakacağız" diye açıklayan Güneş, "Bu ifade Tugay'ın Portekiz kadrosunda olmayacağı anlamına mı geliyor?" sorusuna da "Portekiz'i şimdiden konuşmak doğru değil. Zamanı geldiğinde kararlar verilecek. Belki de milli takımda yeni hoca olacak" yanıtını verdi.

Gol ÅŸart
Güneş'in, "Yeni hoca" ifadesini kullanması dikkati çekti. Zaman zaman ağır eleştiriler almasına rağmen, Federasyon ile şu sıralar arasının iyi olduğunu bilinen tecrübeli teknik adamın bu sözü kafalarda "Milli Takım'ı bırakacak mı?" sorusunu uyandırdı. Çalışmaların çok iyi gittiğini ve futbolcuların son form durumundan memnun olduğunun altını çizeen Güneş, "Riga'dan avantajlı skorla dönüp, İstanbul'da işi bitirmek istiyoruz. Bu da kazanmak veya gol atarak maçı tamamlamak demek. Hiçbir şekilde ikinci maç bitmeden bir şey kesinleşmez" dedi.

Asla bitmiyorlar
Güneş şöyle konuştu "Kamuoyunda İngiltere maçından farklı bir atmosfer gözlemliyorum. İngiltere'yi yenseydik Portekiz'e gidecektik. Şimdi Letonya'yı yenersek ne olacak? Yine Portekiz'e gideceğiz. Rakip Hollanda veya İspanya da olsa, biz Portekiz'e gitmek için oynayacaktık. Letonya, dünya klasmanında gerilerde ve yıldız oyuncuları yok. 6 maçlarını izledim. Kendilerinden beklenilenin üzerinde oynuyorlar. Futbolcuları için 'Tamam, şimdi bittiler artık' diye düşünüyorsun, ama bitmiyorlar. Oyun disiplininden asla kopmuyorlar.

Rakibi büyütmüyoruz
Biz rakibi büyütmüyoruz, futbol değerlerini ortaya koyuyoruz. Kimseden çekinmiyoruz. Ama küçümsemiyoruz da... Genel olarak takımın havasından memnunum. Bazı oyuncularda dalgalanma olduğu için, değişiklikler yapabiliriz. Letonya ile ilgili oyuncularıma kasetler izlettirdim. Hem görüntülü, hem anlatımlı, hem de çalışarak hazırlanıyoruz. Onlara kendi yaptığımız hataları ve olumsuzlukları da, İngiltere maçındaki yanlışlarımızı da izlettirdim. Biz nerede yanlış yaparsak, rakip yararlanabilir, rakibin hangi zaaflarından biz istifade edebiliriz, hepsini gösteriyoruz."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır