kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Denktaş: Erdoğan bize yol gösterecek

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, adaya yapacağı ziyaret için "Burada yapacağı konuşma, göstereceği yol, hepimiz için önemli'' dedi.

Denktaş, gazetecilerin soruları üzerine, Erdoğan ile önceki gün telefonla görüştüğünü belirterek, "Büyük bir heyecanla beklediğimizi söyledim. Geldiğinde yapacağı konuşma, göstereceği yol hepimiz için önemli. Bunun için bekliyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin ve KKTC'nin Kıbrıs konusunda neler yapılabileceğine ilişkin bir çalışma yaptığını söyleyen Denktaş, "Bekleyeceksiniz, bu çalışmalar ortaya çıkacak, yeni bir pencere açılacak. Bu pencereyi dış dünya beğenecek mi, beğenmeyecek mi, Rum bu pencereyi kabul edecek mi, etmeyecek mi bunların münakaşasına başlayacağız'' dedi. Denktaş, KKTC'de 14 Aralık'ta yapılacak seçimin ardından yeni değerlendirme yapılacağını da ifade ederek, "Bu değerlendirme neticesinde, yeni bir durum hasıl olacaktır'' dedi. Denktaş, Kıbrıs Türkü'nün geçmişte çok yol ayrımına geldiğini, şimdi çok daha önemli bir yol ayrımına geldiklerinin altını çizerek, şöyle dedi "Çünkü, Türkiye'nin AB'ye girmek istemesinden istifade, bizi, iki ayağımızı bir pabuca sokmak suretiyle Rumların yaptığı bir takvime sokmak istiyorlar."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır