kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Gül: Ankara'da yeni açılım yok

KKTC'YE gidecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan'a dün mini Kıbrıs brifingi verildi.

Erdoğan, Bilkent Otel'de İş-Kur Genel Kurulu toplantısındayken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Dışişleri bürokratlarının otele gelmesi, Başbakan'la oteldeki bir odada toplantı yapması kulisleri hareketlendirdi. Dış politikada sürpriz bir gelişme beklentisi yayılırken, Erdoğan'ın yoğun programı nedeniyle, Rize gezisi öncesi, brifing için fırsat yarattığı açıklandı. Dışişleri Bakanı Gül, Müsteşar Uğur Ziyal, Müsteşar Yardımcısı Baki İlkin ve Büyükelçi Deniz Bölükbaşı ile Dış Politika Danışmanı Ender Arat'ın katıldığı toplantı 1 saat sürdü, Ege ve Kıbrıs'ın dışında Irak'taki gelişmeler, Türkiye-AB ilişkileri de ele alındı. Bürokratlar toplantıdan ayrıldıktan sonra Erdoğan ve Gül baş başa 30 dakikalık bir görüşme yaptı. Gül ayrıldıktan sonra, Başbakan, odada bir saat daha kaldı. Erdoğan'ın bazı telefon görüşmeleri yaptığı belirtilirken, bu arada, çıkacağı Rize gezisinde, yolda iftarını açma ihtimaline karşı, makam aracına su ve yiyecek konuldu.

Uğur Ziyal toplantıdan ayrılırken, gazetecilere, "Acil bir durum yok. Başbakan'ın programı yoğun olduğu için görüşmeyi burada yaptık" dedi. Ziyal soruları üzerine, Irak ve Kıbrıs konularının gündemde olduğunu ancak detay veremeyeceğini söyledi.

Erdoğan otelden ayrılırken, İş-Kur toplantısında bulunan Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'nu yanına çağırdı, "Dışarıda gazeteciler bekliyor mu?" diye sordu. "Evet, bekliyorlar" karşılığı alınca "Acaba ne soracaklar?" diye sorn Erdoğan, dış politika brifinginin sorulacağını öğrenince, "Rize'ye geç kalıyorum. Açıklama yapmayacağım" dedi. Erdoğan, daha sonra gazetecilere "İyi akşamlar...." demekle yetindi. Dışişleri Bakanı Gül ise, gazetecilerin, Erdoğan'ın KKTC ziyaretinde, Kıbrıs konusunda yeni bir açılım olup olmayacağı sorusuna "Hayır. Sadece yıldönümü ziyareti" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır