kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Bakan ile doktorların yıldızı barışmıyor

Türk Tabipler Birliği, doktorların sağlık eylemini eleştiren Sağlık Bakanı Akdağ'ı Onur Kurulu'na sevk edecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile doktorlar arasındaki soğuk savaş tırmanıyor. Yaptıkları bir günlük sağlık eylemini "mesleki ahlaksızlık" olarak niteleyen Bakan Akdağ'ı affetmeyen Türk Tabipler Birliği karşı atağa geçiyor.

"İktidar, doktorların eylemi sonrasında sarfettiği sözler ve üslubuyla hekimlerin kalbini kırmıştır" diyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Füsun Sayek, Sağlık Bakanı Akdağ'ı Onur Kurulu'na sevkedebileceklerini ya da suç duyurusunda bulunabileceklerini söyledi.

Akdağ'ın Tabipler Birliği'ni "temsil gücü düşük bir meslek örgütü" olarak tanımlamasını da eleştiren Sayek, Bakan'ın kendisinin de 2002 yılında Birlik Yüksek Onur Kurulu Üyesi adayı olup, kazanamadığını hatırlattı. Sayek, doktorların iş bırakma eylemini meslek ahlakıyla bağdaştırmadığını söyleyen Bakan'a; "Türkiye'nin birçok ilinde hala çocuk aşısı bulunmuyor. Asıl bu durum meslek ahlakıyla bağdaşmamaktadır" sözleriyle yanıt verdi.

'SORUNUM DEĞİL'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ise TTB'nin bu girişimini sorun etmediğini belirterek, "Türk halkına sağlık hizmetini daha verimli nasıl ulaştırabiliriz, bütün derdimiz budur'' dedi. Akdağ, şöyle konuştu "Bu meseleyi gerginleştirmek ve çekmek yerine sağlık meselelerini nasıl çözebileceğimizi konuşalım. Benim sorunum TTB veya Füsun Sayek değildir. Benim sorumluluğum ve görevim de Füsun Sayek ve TTB'nin kendi tarzı ile hareket etmek değildir.''


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır