kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

DEHAP'lılar polis barikatına takıldı

DEHAP'ın İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'a tecritin kaldırılması ve başka bir cezaevine nakledilmesi istemiyle Gemlik'te yapacağı toplantı için Türkiye'nin dört bir yerinden otobüslerle hareket eden DEHAP'lılar, polis tarafından durdurularak geri gönderildi.

İnegöl yolunda barikat kuran güvenlik güçlerinin, 70 otobüsü durdurması sonucu, otobüslerden çıkan yaklaşık 4 bin kişi Bursa-Ankara karayolunu uzun süre trafiğin kapanmasına neden oldu. Çok sayıda otobüs de, bulunduğu şehirdeki güvenlik görevlileri tarafından durduruldu ve şehir dışına çıkışlarına izin verilmedi. Bu arada çok sayıda DEHAP'lı da gözaltına alındı.

GEMLİK'E POLİS ÇEMBERİ
Bursa Valiliği'nin izin vermemesine rağmen, saat 15.00'te "Barış İçin Demokratik Çözüm Kampanyası" adı altında düzenleneceği duyurulan açık hava toplantısı nedeniyle Gemlik'te geniş güvenlik önlemleri alındı. Önceki akşam ilçeye konuşlanan Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bin 200 polis memuru ile 300'e yakın jandarma, sabah saatlerinden itibaren önlemleri sıklaştırdı.

İlçenin giriş ve çıkışları denetim altında tutulurken, şehirlerarası otobüslerin yanı sıra tüm araçlar durdurularak, yolcular kimlik kontrolünden geçirildi. Mitingin yapılacağı İskele Meydanı'nda ise, yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Güvenlik güçleri, barikatlarla çevreledikleri meydana girişlere izin vermedi. Orhangazi ilçesi girişinde polis panzerleri ve jandarma barikat kurarken, İmralı ile Gemlik dışında bağlantısı olan ikinci nokta olan Mudanya'da da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis, Bursa'da da alarma geçti, önceki gece yarısı DEHAP Bursa İl Başkanı Nizam Kaplan ve çok sayıda DEHAP'lı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Diyarbakır, Adana, Batman, Ankara gibi illerden gelen katılımcıların bulunduğu 70 otobüs de, İnegöl'e 25 kilometre mesafedeki Mezitler mevkiinde güvenlik güçlerince durduruldu. Otobüslerden inen yaklaşık 4 bin kişilik DEHAP'lı grup, Bursa-Ankara karayolunun ulaşıma kapanmasına yol açtı. Yol bir saatten fazla kapalı kaldı.

Ä°STANBUL'DA HER OTOBÃœS ARANDI
İstanbul'dan yola çıkanları taşıyan 2 otobüs, Yalova girişinde geri çevirilirken, 200 kişilik bir grup da Dolapdere'de otobüse binerken polis tarafından engellendi. Polis, 10 otobüsün ''şehirlerarası yolcu taşıma belgelerinin olmadığını'' tespit ederek, hareketlerine izin vermedi. Bunun üzerine otobüslerden inen grup, ara sokaklardan Tarlabaşı Bulvarı'na çıkarak, yerden söktükleri kaldırım taşlarını Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına attı. Görevli polislerin havaya ateş açarak karşılık verdiği grup, Çevik Kuvvet ekiplerinin biber gazı ile müdahalesi üzerine dağıldı.

Bağcılar'da hareketlerine izin verilmeyen otobüsler de, yaklaşık 3.5 saat bekletildikten sonra, belgelerinin eksik olması gerekçesiyle geri çevirildi.

Mersin'den önceki gece yola çıkmak isteyen 500 DEHAP'lının bulunduğu 10 otobüse de, otoban gişelerinde uzun bir aramanın ardından, "belgeleri eksik" gerekçesiyle izin verilmedi.

İNEGÖL'DEN GERİ DÖNDÜLER
Önlemler üzerine, Gemlik'teki DEHAP'lılar da cep telefonlarıyla yola çıkanları yönlendirmeye çalıştılar, toplantının gerekirse parti binasında yapılacağını bildirdiler. Ancak, polisin aldığı olağanüstü güvenlik önlemleri nedeniyle hiçbir otobüs Gemlik'e ulaşamadı, İnegöl'e kadar gitmeyi başaranlar da buradan geri döndürüldü.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır