kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Kocasını döverse tutuklanacak

İzmir'de boşanma davası açan Ayhan A., karısından dayak yediğini belgeleyince mahkeme, dayakçı eşe, 3 ay içinde kocasına dokunursa tutuklama kararı verdi

İzmir'de, boşanma davası açan, sonra da "korunma'' talebinde bulunan kocanın başvurusu üzerine mahkeme, dayakçı eşe 3 ay süreyle tedbir koydu. İzmir'de özel bir şirkette işçi olarak çalışan Ayhan A, 2 yıl önce evlendiği Sultan A'dan dayak yediği gerekçesiyle boşanma davası açtı. Dayağın ardından aldığı "3 gün iş göremez'' raporunu da mahkemeye sunan koca, Ailenin Korunması Kanunu'ndan yararlanmak istediğini söyledi ve korunma talebinde bulundu. Sultan A'nın, karakolda verdiği ifadesinde, "eşiyle tartıştığını ve kendisini korumaya çalıştığını ancak darp etmediğini'' belirttiği öğrenildi.

Mahkeme, Sultan A.'nın 3 ay süreyle aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerine karşı şiddet ve korkuya yönelik davranışlarda bulunmaması yönünde tedbir kararı alarak "aykırı davranması durumunda tutuklanacağının Sultan A'ya iletilmesini'' bildirdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır