kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Minik Sebile yeniden doÄŸdu

Antalya'da doğuştan kalbinde iki delik olan ve doktorların 'Ameliyat olmazsa yedi yıl yaşayabilir' dedikleri 11 aylık Sebile Çelik, dört saat süren riskli bir operasyonun ardından yeniden hayata döndü

Bronşit şikayeti ile gittiği hastanede kalbinde iki delik olduğu belirlenen 11 aylık Sebile Çelik, yaklaşık iki hafta önce geçirdiği ameliyatla tekrar sağlığına kavuştu. Gündoğmuş ilçesinde çiftçilik yapan ve Bağ-Kur sigortası bulunan Musa Çelik (29), kızını bronşit şikayetiyle Antalya Kalp Hastanesi'ne götürdü.

RİSKİ GÖZE ALDILAR
Yapılan muayene sonunda doktorlar, Sebile'nin kalbinde iki adet delik bulunduğu ve küçük kızın ameliyat olmazsa en fazla yedi yıl yaşayabileceğini belirttiler. Doktorların riskli bir ameliyat ile Sebile'nin yeniden hayata döneceğini söylemesi üzerine, küçük kızın ailesi, "İleride yaşayacağımız tehlikeyi şimdi göze alıyor ve ameliyat olmasına izin veriyoruz" diyerek yapılacak operasyona kapıyı açtı. Ailenin izin vermesinden sonra harekete geçen beş kişilik uzman ekip yaklaşık iki hafta önce dört saat süren başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Küçük kızın kalbindeki iki delik özel bir yama ile kapandı. Antalya Kalp Hastanesi'nde altı günü yoğun bakımda olmak üzere 15 gün gözetim altında tutulan Sebile, önceki gün Dr. Afşin Yaveri tarafından yapılan son kontrolün ardından taburcu edildi.

KÄ°LO ALMAYA BAÅžLADI
Operatör Dr. Afşin Yaveri, ilk kez bu kadar küçük yaşta bir hastaya açık kalp ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi "Yapılan tetkikler sonucunda Sebile'nin kalbindeki iki deliğin ilerideki yaşlarında çok önemli sorunlar çıkarabileceğine karar verdik. Hatta ameliyat olmadığı takdirde en fazla yedi yıl yaşayabileceğini ailesine söyledik. Aile de düşünüp ameliyat olmasına karar verdi."

Küçük kızının sağlığına kavuşmasından sonra yaşadığı sevinci tarif edemeyeceğini söyleyen anne Saime Çelik, "Sanki kızımız yeni doğmuş gibi. Ameliyattan sonra 10 gün içinde 1.5 kilo aldı. Çok mutluyuz. Doktorlara teşekkür ederiz" dedi.

Yusuf DALAMAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır