kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

'Dünyanın gözü' İstanbul'da

Türkiye'deki göz hastanelerinde tedavinin kaliteli, fiyatların da uygun olduğunu öğrenen yabancılar, İstanbul'a akın ediyor. Özellikle Hollandalı veAlman hastaların büyük ilgi gösterdiği Dünya Göz Hastanesi'nde, son 6 ayda toplam bin yabancı hasta ameliyat oldu

İstanbul, dünyanın göz hastalıkları tedavi üssü olmaya aday. Bu dalda hem Avrupa'daki benzerlerine oranla ucuz, hem de kaliteli hizmet sunan göz hastanelerini tercih eden Avrupalı göz hastaları, Türkiye'ye sağlık turlarıyla geliyor. Göz sağlığıyla ilgili her türlü tedavinin verildiği göz hastaneleri hasta akınına uğrarken bu kurumların başında Dünya Göz Hastanesi geliyor.

SAÄžLIK TURÄ°ZMÄ° OLDU
Kurulduğu 1996'dan bu yana, ayda ortalama 2 bin lazer, 1000 adet kornea nakli gibi komplike göz ameliyatı olmak üzere, ayda 3 bin ameliyat yapılan Dünya Göz Hastanesi'nde bu güne kadar bin yabancı hasta da göz sağlığına kavuştu.

Bundan 6 ay önce, haziranda Hollanda ile sağlık turizmi anlaşması imzalayan Dünya Göz Hastanesi, bu tarihten itibaren yurt dışından hasta getirmeye başladı. Almanya ve Hollanda'dan hasta getiren turizm acentesi, potansiyeli büyütmeyi amaçlıyor. Son 6 ayda bine ulaşan yabancı hasta sayısının, Dünya Göz Hastanesi'nin Ataköy'deki şubesinin açılmasıyla, yılda 40 bine ulaşması bekleniyor.

PAKET FÄ°YAT 2950 EURO
Hollanda'da Almere şehrinde yaşayan 7 arkadaş, hem fiyatlarını hem de tedavi koşullarını araştırdıktan sonra, tedavilerini yaptırmak üzere İstanbul'a Dünya Göz Hastanesi'ne gelmeye karar vermiş.

Grubun sözcülüğünü yapan Danny Gordon, İstanbul'a gelmekten mutlu olduğunu söylüyor. Göz ameliyatlarını iyice araştırdıktan sonra Dünya Göz Hastanesi'nde tedavi olmaya karar verdiklerini belirten Danny Gordon, "Bizim burayı tercih etmemizin tek nedeni tabii ki sadece para değil. Ama Almere'de yaşadığımız şehirde, tek göz ameliyatı için 2 bin Euro istiyorlar. Oysa, burası hem ucuz hem de tecrübeye sahip. Tabii bir de İstanbul'u görüyoruz ki, bu bile değer her şeye. Bir diğer neden ise, Hollanda'daki Tüketici Hakları Kitabı'nda bu hastaneden bahsediyordu. Böylece bu hastaneye daha çok güven duyduk" diyor.

Acente aracılığıyla sağlık turu
Hollanda'da bir turizm acentası, ülkesindeki hastaları İstanbul'a getiriyor. Üstelik tedavi harcamalarının dışında, uçak biletleri ve 3 günlük konaklama da fiyata dahil Dünya Göz Hastanesi'nde excimer lazer operasyonu olarak, gözlüklerini atacak bir grup daha var. 7 kişilik diğer grup gibi onların da tamamı Hollandalı. Ortaklarından biri Türk olan bir turizm acentesi aracılığıyla İstanbul'da tedavi olmayı seçen Hollandalılar, heyecanlı bekleyiş içinde. Hepsi kontrollerinin tamamlanmasını ve sırayla ortalama 8-10 dakika sürecek ameliyata alınmayı bekliyor. Şirket temsilcisi ve grubun mihmandarı Linda Groen, tek tek kayıtlarının tutulmasına yardım ediyor. Bu grup, Dünya Göz Hastanesi'nin görevli doktorlarının eğitime gittiği dönemde, özel olarak seçilen ve lazer için gözlerinin uygun olduğu saptanan kişilerden oluşuyor.

"Amsterdam pahalI, Ä°stanbul ucuz"
10 yıldan beri Antalya Gazipaşa'da yazlık evi olan Anna Bakker de bu gruptan. 40 yaşından beri gözlüksüz bir şey yapamamaktan yakınan ve Amsterdam'da yaşayan Bakker, çat pat Türkçe'siyle konuşuyor

"Gözlüklerimden ve lenslerimden bıktım. Toplam 3 gözlüğüm var. Dişlerimi de burada yaptırıyorum. Hem işçilik iyi, hem çok ucuz. Amsterdam çok pahalı. Bu hastaneyi çok övdüler. Ayrıca fiyatları da cazip. Amsterdam'da tek göz için fiyat 2 bin Euro'dan başlayıp, 4 bin Euro'ya kadar çıkıyor. Oysa, biz burada 3 günlük konaklama, uçak biletleri ve operasyon dahil toplam 2 bin 950 Euro veriyoruz. Kızım da 32 yaşında ve birkaç ay sonra o da burada ameliyat olacak. Benim çok arkadaşım, komşularım istiyor ve hepsi buraya gelecekler. Türkiye, İstanbul, Hollanda'da yavaş yavaş çok popüler oluyor. Özellikle sağlık turizmi avantajını iyi kullanmalısınız."

Bizi tercih etmeleri gurur verici
Op. Dr. Efekan Coşkunseven, yabancı hastaların güvenini kazanmanın son derece önemli olduğunu, Hollanda ile başlayan bu güvenin daha sonra Almanya'yı da içine aldığını açıklıyor.

Hollanda ve Almanya'dan çok sayıda hasta geldiğini vurgulayan Op. Dr. Coşkunseven, "Bu bir saç ektirme operasyonuna benzemiyor. Biliyoruz ki; saç transplantasyonu için de Türkiye'yi tercih ediyorlar. Bize gözlerini emanet ediyorlar. Bu estetik amaçlı bir durum değil ki, burada güven ortamı var ve bize güvenmelerinden gurur duyuyoruz. Bunun nedeni sadece para olamaz. Ama kendi ülkelerinde bulamadıkları güven ve kalite ortamına çok daha ucuza ulaşmaları, hepsine çok cazip geliyor."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır