kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

AB üyeliği için attığınız adımlar takdire şayan

Türkiye'nin AB'ye girmesinin şart olduğunu söyleyen Alman Bankalar Birliği Başkanı Dr. Rolf Breuer, "Attığınız adımlar ve reformlar çok olumlu" dedi

Alman Bankalar Birliği Başkanı ve Deutsche Bank AG Denetim Kurulu Başkanı Dr. Rolf E. Breuer, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne kesinlikle katılması gerektiğini belirterek, "Son dönemlerde Türkiye'de bu yönde çok ciddi olumlu gelişmeler var. Doğru yönde ilerliyor. Bu açıdan da takdire şayansınız'' diye konuştu.

TÜSİAD tarafından düzenlenen toplantıda "Avrupa Bankacılık Sektörü Fırsatlar ve Zorluklar" konulu bir sunum yapan Breuer, şunları söyledi

"Avrupa Birliği'ndeki iş camiası genişlemeyi savunmaktadır. Türkiye'nin katılımı konusunda hiç bir şekilde şüphemiz yok. Hiç bir şekilde sahnenin arka taraflarında gizli görüşmeler yok kesinlikle. Türkiye katılmalıdır, üye olmalıdır ama ne zaman? Türkiye'nin ne zaman katılacağına dair takvim hala tartışmalara tabidir, ama kesinlikle Türkiye katılmalıdır ve katılacaktır, ama ne zaman?. Yani bir ülkenin ne zaman hazır olduğu çok önemlidir. Son dönemlerde Türkiye'de bu yönde çok ciddi gelişmeler var. Bu da Avrupa Birliği içinde ciddi bir şekilde takdir ediliyor. Bu açıdan da takdire şayansınız. Bol şans diliyorum."

Breuer, AB'nin ortak birimi Euro'nun dolar karşısındaki konumuna ilişkin ise şöyle konuştu

"Dolar dünyanın yegane rezerv para birimi, Euro bunun yerine geçecek diye düşünmüyorum. Planlarımızı, hesabımızı yapabileceğimiz zaman diliminde böyle bir şey olmaz"

DEDÄ°KODUYA BULAÅžMAM
Türkiye'de Deutsche Bank'la ilgili çok fazla spekülasyon yapıldığını, Türkiye'de yaşanan mali kriz sonrasında Deutsche Bank'ın rolünün olduğu dedikodularının yapıldığını anımsatarak, bu konudaki değerlendirmesinin sorulması üzerine Breuer, "Spekülasyonlar konusunda hiç bir şey söylemem. Ne Türkiye'de ne başka ülkelerde dedikodulara bulaşmam" yanıtını verdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır