kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Piyasalar çabuk toparlandı

TEKEL ihalesinin iptal edilmesi, piyasalarda beklendiği gibi tedirginlik yaratmadı. Borsada banka ve holding hisseleri önderliğinde yaşanan çıkış gün sonunda borsanın yüzde 3.6 oranında prim yapmasını sağladı.

Borsada İMKB-100 endeksi gün sonunda yüzde 3.59'luk artışla 15 bin 771 puandan kapandı. Borsada toplam işlem hacmi de 933 trilyon lira oldu.

Tekel özelleştirmesine ilişkin hayal kırıklığının önceki gün borsada fiyatlara yansıması sert düşüşleri engelledi.

Banka hisselerinde yaşanan yükselişin başında İş Bankası geldi. 300 trilyon lira kar açıklayan banka dün yüzde 5.7 oranında yükseldi. Finansbank'ta yüzde 6.9 oranında artış kaydetti. Bu yükseliş diğer halka açık bankalarda da görüldü.

Faiz piyasalarında ise bonolarda fonlama maliyetinin etkisiyle düşüş sınırlı kaldı. Bonoda gösterge olan 15 Aralık 2004 vadesinde işlemler spot piyasada ortalama yüzde 29.79 oldu. Bugün valörlü işlemler ortalama yüzde 29.73'ten gerçekleşti.

FAÄ°Z 29'A Ä°NDÄ°
Merkez Bankası'nın en son 15 Ekim'de yaptığı 3 puanlık faiz indirimi sonrasında gecelik vadede fonlama maliyeti yüzde 29.68 seviyesinde bulunuyor. Bileşikler yüzde 30.4'larda kaldı. Döviz cephesinde ise gevşeme yaşandı ve dolar kuru 1 milyon 485 bine geriledi.

Faiz indirimi beklentisi, tahminlerin altındaki enflasyon raklamları ve Kasım ayının ilk dönem beklenti anketi sonuçlarının enflasyonda düşüş eğiliminin devam ettiğini göstermesi yeni bir faiz indirimi beklentisine neden oluyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır