kapat
13.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Patronların yasa korkusu

Başbakan ve bakanlarla bir araya gelen patronlar, Bankacılık Yasası değişikliğinden duydukları kaygıyı aktardı. Adalet Bakanı Çiçek, işadamlarından yazılı görüş istedi

Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanlarla bir araya gelen patronlar, Bankalar Yasası değişikliğinden duydukları kaygıyı dile getirdiler. Önceki akşam Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki iftar yemeğine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanları Ali Babacan, Kürşad Tüzmen, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sanayi Bakanı Ali Coşkun katıldı. Yemekte, iş dünyasından Rifat Hisarcıklıoğlu, Tuncay Özilhan, Ferit Şahenk, Bülent Eczacıbaşı, Ömer Dinçkök, Aydın Doğan, Erkut Yücaoğlu hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan, tek tek iş adamlarını dinledi. Erdoğan, ilk olarak "Bankalar Yasası değişikliği"ne ilişkin eleştirilerle karşılaştı. İşadamlarının, Fon bankalarına yönelik önlemlerin, mali sistemde tedirginlik yarattığı, işleyen bankaları da olumsuz etkileyen hükümler içerdiği uyarısı üzerine, tasarıyı hazırlayan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Görüşlerinizi bize yazılı olarak iletin, dikkate alalım. Bu konuda diyaloğa açığız" dedi.

Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan da ekonominin geleceğine ilişkin görüşlerini açıkladı. "Bütün veriler 2004 yılının çok iyi geçeceğini gösteriyor" diyen Babacan, "Uyguladığımız program, 2001 yılında dizayn edilen Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı değil. Geçen yıl IMF ile yepyeni bir programı hayata geçirdik. Sosyal duyarlılığı da olan bu programın olumlu sonuçlarını almaya başladık" diye konuştu.

Okan MÃœDERRÄ°SOÄžLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır