kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

KEMAL DİNÇER


Kobe lazım

Ligde final oynaması kesin olan iki takım, normal sezonu birinci bitirme mücadelesinin ilk ayağını oynadılar. Hiç beklenmedik derecede tatsız bir maç oldu ve tribünlerdeki az sayıda basketbolsever de hayalkırıklığı yaşadı. Geçen hafta İzmir'de kaybeden Efes, maça daha iyi motive olmuştu. Bunun karşılığını da aldılar.

Ülker'de Melvin Booker'ın oyun kurmaktan ziyade sayı atmaya yönelmesi sıkıntıların başlangıcı. Bu durum sezon boyunca Ülker'in yumuşak karnı olacak gibi görünüyor. Ülker'in ilk periyot attığı 18 sayıdan 11'i Booker'dan gelmiş. Bundan en çok etkilenen de takımın skorer guardı İbrahim. İbrahim'in etkili olabilmesi için pas alabilmesi, şut kullanması lazım ama Ülker'de bu olmuyor.

Ülker'in tek sorunu Booker'ın sürekli skoru düşünmesi değil. İlk periyotta 34, ilk 20 dakikada yedikleri 50 sayı müdafada ciddi sorunları olduğunun göstergesi. Bu kadar çok sayı yiyen bir takımın hala maç kazanabilmesi için İbrahim'i değil Kobe Bryant'ı transfer etmesi gerekirdi.

Efes'te ise Kaya ile birlikte Kerem çok iyi oynadı. Zaten Efes'in Kerem'in böyle oynadığı bir maçı kaybetmesi mümkün değil.

Çok erken kopan oyunun geri kalan kısmı için sağlıklı bir teknik analiz yapmak mümkün değil. Ancak Kaya'nın etkili oyununa karşın hala yaptığı basit fundemantal hataları, Rentzias'ın NBA'de geçirdiği zamandan çok olumsuz etkilenmiş olduğu, Prkacin'in kaliteli bir oyuncu olmamakla birlikte oyunu çok iyi bilmesinden kaynaklanan artı katkıları ve Ermal'ın benchten gelerek yaptığı çok olumlu işler tatsız maçtan arda kalan gerçeklerdi.

Avrupa Ligi'nin kapıya dayandığı şu günlerde Blair'in formsuzluğu ve vurdumduymaz oyunu, Booker'ın da bu kafa yapısı Ülker'i zor günlerin beklediğini gösteriyor.

Efes ise kadrosundan çok şey kaybetti ama mücadele gücünü koruyor. Efesli oyuncuları yürekli mücadelesinden dolayı kutluyoruz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır