kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Ä°SKENDER GÃœNEN


Tuhaf oyun

Futbol tuhaf bir oyun. Zaten futbolun bu tuhaflığından dolayı milyonlarca seyircisi var. Trabzonspor, İstanbulspor karşısında ilk yarıda kendi aleyhine farklı bir skorla soyunma odasının yolunu tutacakken ikinci yarıda attığı gollerle böylesi zor bir deplasmandan 3 puan çıkarmasını başardı.

Kazanan her zaman haklıdır. Ama kazanırken eksiklerinizi görmeniz, istikrarı yakalamanız gereklidir diye düşünüyorum. Dün bir kez daha görüldü ki Trabzonspor'un en büyük sorunu savunma oyuncularının yetersizlikleri. Özellikle ilk yarıda öylesine acemice hareketler yaptılar ki anlaşılır gibi değil.

Böyle defans olur mu?
Bu blokta oynayan Emrah, D'Haene, Tayfun ve Somers, savunmanın olmazsa olmaz ilkelerinden adam markajı, kademe anlayışı ve ilk toplara zamanlamada büyük yetersizlikler sergilediler. Eğer bir savunma, rakibin bir atağında ceza alanı içerisinde 3-4 kez topa vurma fırsatı veriyorsa burada savunmadan sözedebilmek doğaldır ki çok zor.

İlk yarıda Emrah ve Somers'in olduğu kanatlardan Mehmet Yozgatlı ve Faruk, takımları adına önemli atak girişimlerinde bulundular. Faruk, bana göre ilk yarının en iyi oyuncusuydu. 22'de attığı gol de hakem tarafından nedense ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Ä°stanbul riske girdi
Yukarıda da belirttiğimiz gibi futbolun tuhaflığı ikinci yarıda ortaya çıktı. Gökdeniz'in şahsi becerisiyle getirdiği topta kaleci Zdravkov'un büyük hatasıyla Trabzon öne geçti. İşte bu andan sonra sahadaki tüm dengelerin değiştiğini gördük. İstanbulspor, golü bulabilmek için çok adamla hücum girişimlerinde bulunurken savunmasında az adamla yakalandığı anlarda kadrosunda Gökdeniz gibi bir oyuncusu olan Trabzon karşısında gol pozisyonları vermeye başladı.

Trabzon'u ikinci yarıda İstanbulspor önünde etkin kılan orta alanda Hüseyin'in gerçek kimliğine bürünmesi, Gökdeniz'in ilk yarıdaki etkisiz görüntüsünden sıyrılması ve her şeyden önemlisi Augustine'in geldiği günden bugüne kadar en iyi oyununu ortaya koymasıydı.

Sonuçta bordo-mavili takım, yönetim kaosu yaşadığı bir zamanda aldığı 3 puanla hiç değilse bundan sonraki haftalar için büyük bir moral kazanmış oldu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır