kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

KAZIM KANAT


Zago'yu oynatmayan Bay Altaylı'ya cevap!

Bilmeyenlere söyleyeyim; "Roma'dan Beşiktaş'a gelen Zago, savunma oyuncusu olmasına rağmen hücum organizasyonunu başlatan, yürekli futboluyla takımını ateşleyen bir futbolcudur..."

Şimdi neyi anlatmak istiyorum; maç günü, Hürriyet'ten bay Fatih Altaylı, altını çizerek yazıyor; "Zago şimdiye kadar oynadığı gibi oynar ve 'yüreksiz' bir hakem bunları görmezden gelirse Galatasaray'ın hiç şansı yok. Hakemin Zago'ya olan tavrı MHK'nin bu yıl ki tavrını da gösterecek..."

Altaylı'nın yazısının amacı hakem Arzuman'ın Zago'yu oyundan atmasını sağlamaktı. Şimdi iki konu var

1- Galatasaray ex ikinci Başkanı Sayın Fatih Altaylı'nın bu yönlendirici yorumu fair-play'e ihanettir. (Altaylı'ya sayın demem Galatasaray'a olan saygımdandır...)

2- Gazeteci bay Fatih Altaylı'nın, "Galatasaray'ın amigosu" olduğu belgelenmiştir.

Bu iki noktayı sorgulayalım...

Sayın Ertuğrul Özkök; "Köşeler kimsenin babasının malı değildir" diyordunuz ne oldu?

Sayın Oktay Ekşi; hani nerede kaldı Aydın Doğan meslek ilkelerine bağlılık.

Bay Altaylının bu yazısından korkan ve maçın başında Galatasaray'a karşı 10 kişi oynamayı kabullenemeyen Mircea Lucescu; "Hakemden korktu, Zago'yu oynatmadı..."

İşte Beşiktaşlılar'ın tartışması gereken olay budur. Bay Altaylı'nın bir yazısıyla Lucescu en değerli oyuncusunu oynatmıyorsa, bu provokasyona da Beşiktaş yönetimi sesini çıkaramıyorsa "Eyvah" diyorum.

Gelinen bu noktada Lucescu, "Ben doğrusunu yaptım. Hakem İsmet Arzuman da Zago'yu oyundan atsaydı ben ne yapardım" diyebilir. Bu da bir mantık. Ama saygı duyulmayacak korkak bir mantık.

Ya kapıyı kapatsalardı...
Konuyu bay Altaylı'nın, 'fikir zorbalığındandan' çıkaralım. Konuyu Galatasaray'ın koridor ve soyunma odası zorbalığına nasıl dönüştürdüğüne bakalım. Daha düne kadar Beşiktaş'lı yöneticilerin karşısında, "Haklısınız efendim" diyen Ayhan Akman, Yıldırım Demirören'e hakaret ediyor. Kaptan Bülent Korkmaz da Kıvanç Oktay'ı azarlıyor.

Bakınız çok daha ciddi olan da şu...

Bülent Korkmaz, Beşiktaş soyunma odasına girip Daniel Pancu'yu döveceğini söylüyor. Daha utanç verici olan da şu; Korkmaz, yaptığı davranışı onurlu bir davranış gibi gururla anlatıyor. Diyelim ki; Beşiktaş'lı futbolcular o an kapıyı kapatsalardı. Bülent'i!..

Gelinen noktanın özeti şu Beşiktaş yönetimi ve futbolcuları inanılmaz hoş görülü ve centilmen olmasalardı Galatasaraylı hiç bir yönetici ve futbolcu o koridorlardan çıkamazdı.

Bütün bunlardan bir şeyi ayırıyorum...

Fatih Terim bazen söyledigi lafın nereye gittigini hesaplamaz ama adamdır. Terim'in kızlarına küfredenleri, ayıplamanın ötesinde asla Beşiktaşlı saymıyorum. (Terim'in şu parmak işareti de ona hiç yakışmadı. Ayıpladım...)

Son söz Biliyorum bir çok okur "Şu meşaleler, olaylar küfürler, kavgalar ne oldu söylesene" diyecek. Ben de söylüyorum, yavuz hırsız ev sahibini bastırdı (Türk atasözü).


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır