kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Gürtuna'dan dev iftar

CHP'yle flörtü ile şok etkisi yaratan Gürtuna, İstanbul'da tüm dinlerin temsilcileri, işadamları ve sanatçılara Hilton'da dev bir iftar daveti verdi

Yerel seçimler öncesi her partinin adaylık teklifinde bulunduğu İstanbul'un "partisiz" Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul'un ünlülerini iftar davetiyle biraraya getirdi. Azınlık dinlerinin temsilcilerinden sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, işadamlarından sanatçılara tam 850 kişi, Hilton Oteli'nde, Gürtuna'nın dev iftar yemeğinde buluştu.

ÜNLÜ GEÇİDİ
Yemekte, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan, Katolik Cemaati Temsilcisi George Moroviç, Süryani Kadim Metropoliti Peder Hanna Aykurt ve Samuel Akdemir, Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Hollanda İslam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Akgündüz, iş adamları Vitali Hakko, Çetin Atsür, Zeynel Abidin Erdem'in yanı sıra, Başbakan Tayyip Erdoğan'la yakınlığı bilinen ses sanatçısı Adnan Şenses ve Asmalı Konak'ın Sümbül Sultan'ı Selda Alkor da vardı.

Peynir ve zeytinyağlılardan oluşan iftariyelik tabağının yanı sıra, yemekte mercimek çorbası, talaş böreği, kuzu tandır, pilav ve güllaç vardı. İçeçek olarak da ayran ve portakal suyu sunuldu. Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Sezgin'in ezan okuması ile başlayan iftarda ilahiler okundu. Hilton Oteli, kişi başına 36 milyon lira olan iftar yemeğinde, Başkan Gürtuna için yüzde 50 indirim yaptı. Böylece, aslında "lüks" olan iftar yemeği toplam 15 milyar liraya mal oldu. Masrafı, Belediye'nin kuruluşu İGDAŞ üstlendi.

Sümbül Sultan'dan tam destek
İftar yemeğine, eşi Reyhan Hanım'la gelen Gürtuna, gece boyunca, hangi partiden aday olacağı konusunda sorularla karşılaştı. CHP'den aldığı teklifin SABAH'ta duyurulmasından sonra bu konudaki sorulara da muhatap olan Gürtuna, CHP'den resmi teklif gelmediğini söyledi, teklif geldiğinde cevabını vereceğini söylemekle yetindi. "Sümbül Sultan" ise, Gürtuna'ya desteğini, "Onu kaybetmek istemiyoruz. Bir sonraki dönemde de başkanımız olarak görmek istiyoruz" diyerek, hangi partiden olursa olsun, ama mutlaka aday olmasını istediğini belirtti.

Mustafa KAYA - Pervin KAPLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır