kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Bakanlar VIP salonuna alınmadı

Vecdi Gönül, Murat Başesgioğlu ve Güldal Akşit Mexico City havaalanının VIP bölümüne alınmadı, çantaları arandı

Cumhuriyet'in 80'inci yılı dolayısıyla Meksika'nın başkenti Mexico City'de Atatürk heykelinin açılış törenine katılan Türk heyetinin dönüş yolculuğu tam bir rezalete dönüştü. Devlet Bakanı Güldal Akşit , Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu VIP bölümüne alınmadı. Bakanların çantalarının açılması girişimiyse krize yol açtı.

Mexico City havaalanında aralarında bakan, işadamı ve gazetecilerin bulunduğu Türk delegasyonunu Büyükelçi Mehmet Nuri Ezen ve elçilik görevlileri karşıladı. Ancak elçiliğin devreye girmesine rağmen bakanlar VIP salonuna alınmadı. Heyet topluca Hollanda KLM havayolları bankosuna yönlendirildi. Burada bakanların ve işadamlarının çantaları önce x-ray cihazından geçirildi. Daha sonra ise bankonun önünde kurulan masalarda valizlerin tek tek açılması istendi. Özellikle bakanların korumaları valizlerin açılmasına şiddetle itiraz etti. Elçilik görevlilerinin bu sahneyi seyretmesi ise sinirlerin iyice gerilmesine yol açtı. O sırada bir KLM görevlisinin "Cumhurbaşkanı bile olsa valizleri açtırırım" yönündeki sözleri ise tansiyonu doruk noktasına çıkardı. Yoğun görüşmelerden sonra bakanlar hariç tüm Türk heyetinin çantası açılarak karıştırıldı.

BAKANLARIN TEPKÄ°SÄ°
Check-in işlemi sırasında yaşananlar uçağın biniş kapısında bir kez daha tekrar edildi. Bakanlar 524 yolcuyla aynı anda kuyruğa sokuldu. Bu durumu görüntülemek isteyen Türk gazetecilerine Meksika polisi ve KLM görevlileri müdahale etti. Yolcular uzunca bir süre bekletildikten sonra uçağın iç bölümüne alınırken, bu kez Türk yolcular ayrı bir arama işlemine daha tabi tutuldu. Biniş kapısında çantaları didik didik edilen Türk yolculardan bazılarının ayakkabıları da çıkarılıp üst aramasından geçirildikleri görüldü.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır