kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Kornea nakliyle 13 yıl sonra ışığa kavuştu

Bursa'da, 32 yaşındaki Zehra Özbilge, geçen hafta gerçekleştirilen kornea nakliyle yeniden görmeye başladı.

Özbilge'nin gözlerindeki bandaj dün çocuklarının da bulunduğu hastane odasında açıldı. 13 yıl aradan sonra çocuklarını ilk kez gören anne, "Daha önce sadece çocuklarımı hissediyordum, artık onların görüyorum. Sizi çok özlemiştim yavrularım" diye konuştu.

Bir gözü tamamen kapanan, diğeriyle ise ancak yüzde 10 oranında görebilen üç çocuk annesi Zehra Özbilge'ye, 13 yıl önce keratokonus (kornea erimesi) teşhisi konulmuştu. Çocukları Emine (12), Edanur (9) ve Ömer Tarık (3) ile operasyonun yapıldığı Özel Bahar Hastanesi'ne giden anne, yeniden görebilmenin mutluluğunu yaşadı.

NET OLARAK GÖREBİLECEK
Doktor Bülent Köse hastanın kendilerine üç ay önce başvurduğunu belirterek, "Yaptığımız operasyon olumlu sonuç verdi. Hastamız artık net olarak görebilecek." dedi. Gözündeki bandajı açılan anne Zehra Özbilge, yıllardır göremediği çocuklarıyla hasret giderdi.

Özbilge "Dünyanın en mutlu insanı benim. Artık yavrularımın tüm ihtiyaçlarını kendim karşılayacağım. Onları yıllarca göremedim. Hep bunun acısını, burukluğunu yaşadım. Yavrularım hep bir karaltıydı gözlerimde. Ama artık görüyorum. Ölsem de gam yemem" dedi. Özbilge'nin çocukları Emine ve Edanur ise "Artık diğer çocuklar gibi annemizle parka gidebileceğiz. Bize ders çalıştırabilecek" diye konuştu.

Bülent CİVANOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır