kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Moda'da tramvay rüzgârı

Yapımına yılbaşında başlanan Kadıköy-Moda tramvay hattı dün törenle açıldı. Moda tramvayı günde 15 bin yolcu taşıyacak

Kadıköy- Moda tramvayı 37 yıl sonra yeniden yolcu taşımaya başladı. Günde yaklaşık 15 bin kişi taşıması beklenen nostaljik tramvay hattı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın da katıldığı bir törenle açıldı.

İETT Genel Müdürlüğü'nün 2003 yılının Ocak ayında inşaatına başladığı tramvay hattının açılışına vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Mehteran-ı Eyüp Sultan ve Athena grubunun konser verdiği açılışta konuşan Başkan Gürtuna, "Dünya metropol şehirleri raylı sistemlerini artırmak için çaba gösterirken bizler bu sistemi söküp atmışız. Bu çok üzücü" dedi. Ulaşım sorununun tamamen çözümü için kentin her yanında metro çalışmalarına yakında başlayacaklarını kaydeden Gürtuna, "Hedefimiz İstanbul'un neresinde olursanız olun Tuzla'dan Avcılar'a kadar metroyla gidilebilmesi" diye konuştu.

2.6 KÄ°LOMETRELÄ°K HAT
İstanbul'un simgelerinden biri olan tramvaylar, 1961 yılında İstanbul yakasına, 1966 yılında da Anadolu yakasına veda etmişti. Ancak İstanbullu'nun hiç unutmadığı tramvay önce 25 yıllık bir aradan sonra Beyoğlu'na geri geldi. Şimdi de Kadıköy'de halkın anılarını canlandırmaya başladı. Kadıköy-Moda arası 2 kilometre 600 metre uzunluğundaki hat boyunca, 10 istasyon yer alıyor. Toplam 4 adet tramvay aracının çalışacağı hat, Kadıköy Meydanı'ndan başlıyor. Otobüs özel yolunu izleyip, Bahariye Caddesi'ni takip ederek Moda Caddesi üzerinden tekrar Kadıköy Meydanı'na geliyor.

Åženol BAÅžTAKAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır