kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

'El Kaide ABD yerine bizi vurdu'

Kaçırılan mühendis Hasan Önal'ın babası "El Kaide ABD yerine bizi vurdu" dedi. Uydu telefonla temas kurulan Önal ise sağlığının iyi olduğunu söyledi

Afganistan'da El Kaide militanları tarafından kaçırılan Mühendis Hasan Önal'ın ailesi evlatlarının kurtarıl-ması için yetkililere çağrıda bulundu. Baba Hasan Önal, "El Kaide Amerika yerine bizi vurdu" dedi.

Makine Mühendisi Hasan Önal (44) altı ay önce İzmir Balçova'daki Afganistan'da çalışmak için ayrıldı. Üç gün öncesine kadar da her şey normal şekilde devam ediyordu. Hasan Önal sık sık evini telefonla arıyor ailesiyle konuşuyordu. Ancak üç gün önce gelen haber Önal ailesinin hayatını kararttı. Hasan Önal'ın eşi Miray Önal(35) iki kızı Deniz(15), Ceren İdil(11) ve Hasan Önal'ın babası Mehmet Önal(80)Afganistan'dan gelen haberle sarsıldı.

'YARDIM ETSÄ°NLER'
Nevval Salih İşgören Lisesi 2. sınıfta okuyan Deniz ve Orhangazi İlköğretim Okulu 5. sınıfından okuyan Ceren İdil babalarının evin kapısından girmesini bekliyor. Ceren babalarının hayatından endişe ettiklerini belirtirken, ablası da yaşadıklarının kimsenin başına gelmemesini diliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'a seslenen Ceren "Bize ekmek parası için yurt dışında çalışıyordu. Şu an nerede karnı aç mı tok mu? Dayak mı yiyor? Bunların hiçbirini bilmiyoruz. Başbakan Tayyip Erdoğan'dan rica ediyoruz. Lütfen babamızı bize getirsin" diyor.

Önal'ın eşi Miray Önal ise şunları söylüyor "Örgütün ne yapacağı belli olmaz. ABD'ye bile meydan okuyorlar. Bizim ülke büyüklerimizin ricası ile eşimi bırakacaklarını sanmıyorum. Eşimin en azından bir sesini duysam. Sağ olduğunu bilsem başka bir şey istemem." Baba Mehmet Önal, ise günlerdir uyku uyumuyor. Önal acısını şöyle dile getiriyor "Hasan, yıllardır yurtdışında çalışıyor. Yıllarca Pakistan ve Libya'da bulundu. Oğlum Ramazan Bayramı'ndan bir kaç gün önce İzmir'e gelecekti. Biz Irak'a asker göndereceğiz, ülkemizi vuracaklar derken, 'El Kaide' gelip bizim ailemizi vurdu. Devlet büyüklerimiz bize sahip çıksın'

TEMAS KURULDU
Bu arada Önal'ı kaçıranlar ABD'nin elindeki 6 Taliban mensubunun serbest bırakılmasını talep ederek, iki gün süre tanıdı. Ancak bu bilginin doğru olmadığı iddia edildi. Önal'ın çalıştığı şirket yöneticilerinden Kurtuluş Ergin ise Önal'la taşıdığı uydu telefon aracılığıyla temas kurdu. Türk mühedis sağlığının iyi olduğunu söyledi. Ergin, telefona El Kaide üyesi olduklarını söyleyen kişilerin çıktığını söyedi. Ergin, "Tercüman aracılığıyla yapılan görüşmede, kendilerinin El Kaide üyesi olduklarını iddia ettiler" dedi.

Dışişleri Bakanı Gül: Kurtarmaya gayret ediyoruz
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Afganistan'da kaçırılan Türk mühendisin kurtarılması için gayret ettiklerini söyedi.

Dışişleri Bakanı Gül dün yaptığı basın toplantısında mühensinle ilgili soruları da yanıtladı. Dışişleri'nin ve diğer ilgili birimlerin çalışma içinde olduğunu belirten Gül, mühendisin kurtarılması için gayret ettiklerini belirtti. Gül, bu çerçevede Pakistan'la ve ABD ile de yakın temasta olduklarını kaydetti. Mühendisin, ABD'nin kontrolündeki Kabil-Kandahar yolunda kaçırılmasının, ABD'nin güvenlik zafiyetini gösterip göstermediğinin sorulması üzerine de Gül, "Bazı problemler var ama büyütülecek şekilde değil. Şu an güvenlik güçleri Kabil çevresine hakim" diye konuştu.

Fatih ÅžENDÄ°L


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır