kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Muhtar açtı mahalleliler yaşatıyor

Komşum rahat ve tok uyursa ben de rahat uyurum, diyor İzmir'in Kahramanlar Muhtarı Mithat Kent.

Yoksul ailelere yardım amacıyla, Kahramanlar 1424 Sokak'ta ikinci el giysi ve ev eşyası toplama merkezi kurmuş. Mahalleden topladığı giysi ve eşyaları bu merkezde topluyor, buradan da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Merkez, sabah saat 10.00 ile 13.00 arasında açık. Şapkadan çantaya, ayakkabıdan paltoya, televizyondan buzdolabına pek çok şey alınıyor, bizzat Muhtar ve gönüllü çalışanlar tarafından titizlikle seçiliyor. Temiz ve kullanılacak durumda olmasına dikkat ediliyor. Demet Aşkan'ın başında bulunduğu hayırsever bir grup, giysilerin temizliği ve kullanılabilir olması için çalışıyor. Giysiler temizletiliyor, onarılıyor.

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK"
Bu yıl, 250 kişiye giysi verdiklerini, ayrıca çok sayıda eve televizyon, buzdolabı gibi ev eşyası dağıttıklarını anlatan Kent, merkeze günde en az 50 ailenin giysi getirdiğini söylüyor. Mithat Cafer Kent, kısa zamanda görülen ilgiden de oldukça memnun, şunları söylüyor "İkinci el eşyaları bir merkezde toplamaya karar verdiğimizde bu kadar geniş kesimlere hitap edebileceğimizi düşünmemiştik, günden güne yardımlarımız artıyor. Kapımız yardıma muhtaç herkese açık. Hayır kurumları ve diğer bölgelerdeki muhtarlarla da haberleşiyoruz, ulaşabileceğimiz alanı genişletmeye çalışıyoruz."

Ayça ÇALIŞKAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır