kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

'Bankacılık yapacak adam bulunmaz'

Avukat Mehmet Tural, "İmar yasa tasarısı çıkarsa bankacılık yapabilecek bir cesur yürek bulunabileceğini sanmıyorum" dedi

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bankalar Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısı sadece "bankacıları" değil "hukukçuları" da tedirgin etti. Tasarının bir "tepki yasası" olduğunu söyleyen Avukat Mehmet Tural, "Yasa üç bacaklı bir suçta sadece banka sahibini ve çalışanlarını sorumlu tutmuş. Bu yolsuzluklara göz yuman bürokrat ve siyaset bacağı yok sayılmış. Ben bu yasadan sonra bankada üst düzeyde çalışabilecek bir cesur yürek bulunabileceğini sanmıyorum" dedi.

Bu sözleri söyleyen kişinin Mehmet Tural olması aslında ilginç. Çünkü Tural, Egebank'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçmesinin ardından Fon tarafından bankaya atanan ve Yahya Murat Demirel'i Kartal Cezaevine gönderecek davaları açan kişi. 2000 yılının sonbaharında patlayan Kasırga Operasyonu'nu ardından başlayan yargı sürecinde hep avukat olarak adı geçen isimlerden.

Tepki yasası olarak nitelendirdiği düzenlemeyi Tural şöyle yorumluyor

"Öncelikle yasayı Adalet Bakanlığı hazırlıyor. Tasarıda İmar Bankası olayı örnek alınmış. Tasarı bu haliyle yasalaşırsa aklı başında kimsenin ne banka yöneticisi olarak ne de çalışanı olarak sektörde yer alabileceğini sanmıyorum. Çünkü sorumluluk sadece bankanın sahipleri ve yönetim kurulunu değil, imza yetkisine sahip tüm çalışanları kapsıyor. Vezne görevlisinden imza yetkisi bulunan basit bir memura kadar herkes ortaya çıkan bir usulsuzlükten sorumlu tutuluyor. Eğer bankanın hissedarlarına yönelik bir kaynak aktarımı varsa zavallı memur bundan nasıl sorumlu tutulabilir ki?

Hacer GEMÄ°CÄ°


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır