kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Evinde tedavi

Hastanede vakit yitirmeden ucuz ve kaliteli testler de mümkün. Dünyada yeni yükselen bu trendin pazar payı da gittikçe artıyor

Siz hala bazı basit testleri yaptırmak için hastaneye ya da başka bir sağlık kuruluşuna mı gidiyorsunuz? Artık kan, hamilelik, kolesterol, tansiyon testleri evlerde hem basit hem de ucuz cihazlar sayesinde yapılıyor. İngiltere'nin pazar analizleri yapan saygın kuruluşu Mintel, "Artık hastaneler eve taşındı. Test ve tahlilleri yapan basit cihazların piyasa payı şimdiden yılda 55 milyon sterlini (140 trilyon lira) buldu" açıklaması yaptı.

25-34 YAÅžLAR TERCÄ°H EDÄ°YOR
Bu açıklama özellikle Avrupa ve Amerika'da yaşayan, yaşları 25-34 arasında değişen kişilerin yaklaşımını gösteriyor. Tüketici analisti Jenny Catlin, "Bu yaşlar arasındaki kişiler hastaneye ya da doktora gitmek için gerçekten çok ciddi bir rahatsızlıklarının olması gerektiğini düşünüyor. Sağlıkları hakkındaki basit şüphelerini de evde yaptıkları testler sayesinde gidermeye çalışıyorlar" dedi.

DAHA DA POPÃœLER OLACAK
Birçok teknoloji devinin geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüğü sağlık cihazları sayesinde gerçekten de evde test yapmak artık çok kolay. Bir yandan televizyon izlerken bir yandan da kolesterol testi yapabilirsiniz. Ya da arkadaşınızla telefonda konuşurken hem vücut sıcaklığını ölçüp, hem kan basıncınıza bakıp, hem de kalp atışlarınızı kontrol edebilirsiniz. Yine elektronik cihazlar sayesinde yaptığınız basit bir testle ne zaman yumurtlama dönemine gireceğinizi görüp, hamile kalıp kalmaya karar verebilirsiniz. Bu aletler piyasaya çıkmadan önce hastanelerde geçirilen saatleri hatırlatan yetkililer, "Birçok kişi sadece hastanenin görüntüsünü sevmediği için gitmiyordu. Şimdi bu aletler hem bu kişilerin kendi sağlık durumları hakkında bilgi edinmelerini, hem de evlerinde rahat ve stressiz bir ortamda çok kolay bir şekilde gerekli testleri yapabilmelerini sağlıyor" diyorlar.

Avrupa'da her 7 yetişkinden birinde bu tarz en az bir tane cihaz olduğunu belirten pazar araştırmacıları gelecek birkaç yıl içinde sağlık cihazlarının daha da popüler olacağı görüşünde birleşiyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır