kapat
02.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

İlham Aliyev resmen Cumhurbaşkanı

Olaylı seçimlerin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı olan İlham Aliyev, göreve başladı. Kuran'a el basıp yemin eden Aliyev, babasının politikalarını sürdüreceğini söyledi

15 Ekim'de yapılan seçimlerden galip çıkan Azerbaycan'ın yeni Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'deki Cumhuriyet Sarayı'nda düzenlenen törende ant içerek resmen göreve başladı. Törende, Azerbaycan Anayasası ve Kuran-ı Kerim'e el basarak yemin eden ilham Aliyev, ülkesinin gelişmesinde temel faktörün babası ve eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in politikaları olduğunu belirterek, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini hayata geçirerek, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Anayasası'na uyacağıma, devletin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü koruyacağıma, halka layıkıyla hizmet edeceğime ant içerim. Elimi Kuran-ı Kerim'e koyarak, ant içiyorum ki, Azerbaycan halkının asırlar boyu yarattığı milli ve manevi değerlere sadık kalacağım. Onları daima yüksekte tutacağım. Azerbaycan halkına söz veriyorum, Haydar Aliyev'in politikasını sürdüreceğim, bu yoldan dönmeyeceğim" dedi. Yeni Cumhurbaşkanı, törenin ardından askerler tarafından getirilen Azerbaycan Bayrağı önünde diz çökerek, bayrağı öptü.

ALÄ°YEV, ALÄ°YEV'Ä°N YOLUNDA
İlham Aliyev, daha sonra yaptığı konuşmada da babasını unutmadı ve halkın Haydar Aliyev'in barış, yasal düzen, istikrar, gelişme sürecini hedefleyen politikasına oy verdiğinin altını çizdi. "Azerbaycan'ın mutlu geleceğine inanıyorum" diyen Azerbaycan'ın yeni Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkenin daha da gelişerek güçlenmesini, her alanda daha da gelişmesini istediklerini de söyledi. Törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Gürcistan Cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze, Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç, Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Sergey Mironov, İran Devlet Başkanı Yardımcısı Muhammed Ali Abtahi ile Azerbaycan'ın üst düzey yöneticileri, Bakü'deki yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır