kapat
26.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

GÜRCAN BİLGİÇ


Şahinler görevde

Adanaspor maçının sonrasında teknik direktör Daum'a sorduk; "Takımınızın mücadele hırsına söyleyeceğimiz bir şey yok. Ama ligin 10. haftası olduğu halde sanki ilk defa birlikte oynuyor gibi acemiler. Neden?"

Alman hoca hatayı oyuncularında buldu. "Önce tribüne oynuyorlar, sonra takıma" dedi. Bu şov merakı yüksek top kayıplarının nedeniydi. Daum'a göre neden buydu ve zaman içinde çözecekti.

Aslına bakarsınız bize pek mantıklı gelmedi. Defansının tamamı olgun oyunculardan oluşuyor. Kaptan Ümit Özat mı hava atmanın peşinde, yoksa Van Hooijdonk mu?

Geriye Aurelio, Kemal, Tuncay ve Serhat kalıyor. Biri Brezilyalı, biri Ümit Milli Takım kaptanı, diğer ikisi de yıldız adayı.

Fenerbahçe takımının saha içi disiplinini bozan, sadece gole şartlandırılmış düşünce yapısı. Yani 'kulübedeki şahinin' emriyle düzen bozuluyor, yine onun emriyle düzelir. Hava atma peşinde koşanın, Almanya'daki dostlarına "Benim takımım çok gol atıyor" demek uğruna dizginleri gevşetenin Daum olduğunu yönünde bir fikre sabitlendik. Umarız yanılıyoruzdur.

Haftanın bir başka önemli gelişmesi 1907 Derneği'nin düzenlediği Cumhuriyet balosuyla birlikte Aziz Yıldırım'a muhalif olanların Sadettin Saran'ın adaylığına sıcak baktıklarını açıklamalarıydı. Ali Şen ve Şadan Kalkavan zaten biliniyordu ama eski başkanlardan Güven Sazak'ın da Saran'ı destekleyen açıklamalar yapması ilginçti.

Kişiler değil makamlar
Sadettin Saran'ın kurmayları ile yaptığı toplantıda Aziz Yıldırım'ı "Onursal Başkan" olarak nitelemesi de geniş yankılara yol açtı. Muhalefetin 'şahinleri' bu sözler üzerine Saran'a tepki gösterdiler. Bazılarının "Böyle düşüyorsan, senin yanında yokuz" dediği kulağımıza geldi.

Zaman değişiyor ama bazı insanlar ve tavırlar hiç değişmiyor. İlle de kavga, suçlama, intikam peşinde koşuluyor. Fenerbahçe'de başkanlık yapanların şahıslarının değil, temsil ettiği makamların önemli olduğu unutuluyor.

Saran 'barış' içinde yürümeye niyetli, onu kavga için koşturmaya çalışıyorlar. Bir başkan adayının kulübü daha iyi yöneteceğini iddia etmesi için, illa ki bir öncekini kötülemesi mi gerekiyor.

Umarız Sadettin Saran konuştuğu ve düşündüğü gibi davranmaya devam eder. Yine umarız buna Başkan Aziz Yıldırım'dan da destek bulur, kongrelere çağ atlatırlar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır