kapat
26.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

HINCAL ULUÇ


Sonbahar.. Güzelliklerin en hüzünlüsü..

Sabah kalktığımda Zeytin'i gördüm, bahçe kapısının önünde.. O da beni gördü.. İki ayağını cama dayadı.. Sevincini okudum halinde.. O da benim sevincimi anladı mı bilmem..

Zeytin.. Bir yıldır bizim kedimiz.. Nehir'in arkadaşları bulmuş Zeytinburnu'nda sokakta.. İki üç haftalık bebek.. Almış Nehir'e getirmişler.. Kız bir apartmanın bilmem kaçıncı katında oturuyor. Çoğu zaman da işte.. Bakması mümkün değil..

Benim bahçe var ya.. O da bana getirdi..

Alıştı bahçeye..

Kendisini sokaktan eve getiren Nehir'e de teşekkür etti, tam Nehir'in doğum gününde Zeyno, Kevin ve Cindy'yi doğurdu.. Ortaköy'de bir parti yapmış Nehir.. Pastayı kesince eve döndüm ki, Zeytin bahçedeki salıncakta kan revan içinde.. İki yavru gelmiş, üçüncü yolda.. Parti devam ediyordu, Nehir'i aradım.. "Sana en güzel hediye Zeytin'den" diye..

Daha o zaman ameliyat ettirecektim de "Bir kere doğursun" diyenlere dayanamadım..

Dört kedimiz birden olunca, artık yenilere yer yok.. Bu defa ameliyat kararı aldık. Hemen bizim orada Ju-En diye bir çok şirin veteriner kliniği var. Yedi veteriner hekim kurmuşlar. Bebeklerin aşılarını ve bakımlarını da onlar yapıyor. Zeytin'i götürdük, bıraktık. Saat beşte almaya gittiğimizde anesteziden yeni çıkmış, uyku sersemi gibi taşıma kutusunda yatıyor..

"Beş gün evden çıkarmayın" dedi hekim.. Zaten Zeytin de eve bayılıyor..

Geldik eve, kutunun kapağını açmamızla Zeytin'in balkon kapısından fırlayıp kaybolması bir oldu.

O gün dönmedi.. Ertesi, daha ertesi gün de.. Ercan ile Mehmet her eve gelişimizde Alkent bahçesini altüst ediyorlar, izi yok.. Hayvan yaralı.. Bende korku.. Bir yerde ölüp kaldı mı?.. Hekimler içimizi rahatlatıyor.. Acı çeken kedi saklanır.. Bir yerlerdedir merak etmeyin.. Bir hafta geçmiş ortada yok.. Merak etmemek mümkün mü?..

İşte o sabah camın önünde görünce niye bu kadar sevindiğimi anladınız..

Ameliyat yeri hala traşlı, tüyler henüz uzamamış ama, üzerindeki dikiş ve pamuk yok olmuş. Yara izi de kalmamış.. Vallahi estetik yapmışlar ameliyatı..

Kapıyı açtım Zeytin atladı..

Kaselerini doldurdum, kuru mama ile.. Birine de süt.. Kevin, Zeyno ve Cindy de koşup geldiler.. Aile bir araya toplandı.. Nasıl iştahla, nasıl çıtır çıtır saldırıyorlar, mamaya..

Keyifleri bana da sirayet etti..

Bahçeye baktım..

Hani yazın cıvıl cıvıl olan bahçeye..

Fatoş şezlongları toplamış.. Salıncakların üzerinden minderleri kaldırmış.. İki sandalye bırakmış, olur a, bahçeye çıkarsak diye..

Sonbahar hem de nasıl gelmiş bahçeme..

Çiçek tarhlarında çiçek değil, kökleri bile yok.. Toprak meydanda.. Ortancalar, kuru çiçekler gibi sıra sıra..

Ne arılar uçuşuyor etrafta, ne kelebekler..

Bahçe boş.. Bahçe loş.. Bahçe terkedilmiş..

Ve de sarmaşıklar.. Bahçenin dört bir yanını, evin duvarlarını yemyeşil yapan sarmaşıklar..

Şimdi yeşilden sarıya, kahverengi, kızıl, mora dönüşün bütün tonları.. Nasıl bir renk cümbüşüdür Tanrım, doğanın yarattığı.. Rüzgar yaprakları birbirine vuruyor.. Duyulan tek ses bu hışırtı..

Ve de..

Ve de uçuşan yapraklar.. Havada.. Yerde..

Tepeden, duvarlardan birer ikişer düşüyorlar..

İşte biri daha düştü.. Biri daha.. Biri daha..

O.Henry'nin Son Yaprak'ı geliyor aklıma..

Niye geliyor ki?..

Sonbahar güzel.. Çok güzel.. Ama niye bu kadar hüzünlü..

Benim içimdeki yapraklar birer birer sararıp düşüyorlar da, ondan mı?..

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar
Abuzittinciğim,

Bazı çok önemli olaylar, abur-cubur haberler arasında kaynayıp gidiyor kardeşim.. Mesela, Almanya Başbakanı Schröder'in "masayı yumruklaması" haberi bunlardan biriydi.. Gerçi bunu bi tek Hürriyet manşet yaptı ama o da pek yankılanmadı. Koca Almanya'nın Başbakanı, parti toplantısında, bazılarının Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkması üzerine "yumruğunu masaya" vurup "bu boynumuzun borcudur" diye bağırmış. Düşünebiliyor musun kardeşim adam Türkiye'nin AB üyeliğini öylesine destekliyor, bizleri öylesine seviyor ki yumruğunu "gümm" masaya vuruyor. Ki (çok acayip bi durum) öteki gazetelerde, televizyonlarda tek satır yok!

Daha önce de duymuştum, bi defasında da, gene birileri Türkiye ile ilgili ileri geri konuşunca bi tekme, berjer koltuğun ayağını kırmış. Koltuk da 18 inci asırdan kalma, sağlam mı sağlam..

Tekmenin şiddetine bak.. O da hiç bizim medyada bahsedilmedi. Almanya kararlı.. AB'de bizi en çok destekleyenler onlar.

Demek ki Fransa eski cumhurbaşkanının geçen yıl bi tv röportajında "Türkiye AB'ye giremez"dediği an programı izleyen Schröder'in bi kafa, televizyonu paramparça ettiği de doğruymuş. O zaman anlatmışlardı da "tevatür" demiştim. Bak, İtalyan Başbakanı da "Türkiye'yi destekliyoruz" diyor ama hiç duydun mu bi gün yumruğunu" gümm" masaya vursun. Bırak yumruk vurmayı parmağınla masanın köşesine "tık tık" yap. Elini sadece Tayyip beyin omuzuna koymayı biliyor. O da gazeteciler fotoğraf çekerken. Numara yani.

Almanlara helal olsun. Her ne kadar Türkiye'den kaçabilen tüm azılı katillere, teröristlere, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına Almanya'da kucak açıyorlarsa da bizi kalpten sevdikleri apaçık.. Baksana kardeşim, yumruğunu masaya "gümm" diye bi vurmuş!.. Daha n'apsın yani!

Ben Maliye Bakanı'mızı da çok seviyorum Abuzittinciğim. Gerçi o Schröder gibi masaya yumruk filan vurmuyor sakin biri ama çok şakacı, çok ince esprili, insanlarla ufaktan ufaktan çok güzel dalga geçmesini bilen bi politikacı.. Geçengün, "Artık zam yok" dedi ertesi gün baktık ÖTV'lerle, KDV'ler artmış. Deprem vergileri kalıcı hale gelmiş.. Hem de otomobillerle alkollü içkilerden alınan vergilerle dünya birincisi olmuşuz! Gülgül ölecektim.. Bi de dobra dobra konuşuyor. Dün mü ne, "Özel sektör artık fahiş karı unutsun!" dedi. Hakikaten çok doğru bi laf.. Soyacaksa devlet soymalı. 2 milyon 300 bin liraya mal edilen 70'lik Yeni Rakı'nın satışı, 13 milyon 750 bin lira. Litresi 500 bin liraya gelen benzin ÖTV möteve derken 1 milyon 770 bin. 5 milyon liralık mutfak tüpü 22 milyon.. Oh be.. Soy kardeşim, soy!

Hele Maliye Bakanın da böyle dobra dobra konuşan biri olduktan sonra dobra dobra soyul!

Münasip yerlerinden öperim Abuzittinciğim. Kardeşin Güneş

Pazar Neşesi
Bu Pazar neşemiz Harun Berberoğlu'ndan.. Akıl hastanesi danışma telefonu çeviriyor ve bilgisayarı dinliyorsunuz.

****

İyi günler, Akıl ve Sinir Hastalıklari Hastanesini aradığınız için teşekkürler...for english please dial something else..

-Eğer takıntılarınız varsa, devamlı olarak 1'e basın..

-Eğer çok kişilikli iseniz 2, 3 ve 4 e basın..

-Eğer travma sonrası sinir bozukluğundan şikayetçiyseniz, 5'e basın ama çooook yaaavaaaaş ve diiikkaaaaatliiiiiiiceeeee...

-Eğer ikilemlerden şikayetçiyseniz, 6'ya basın. Şimdi 9'a basın, şimdi 6'ya basın ve şimdi 9'a basın..

-Eğer gaipten sesler duyuyorsanız 7'ye basın, telefonunuz ana gemiye yönlendirilecektir..

-Eğer kısa süreli hafıza kaybından şikayetçiyseniz, 8 e basın, 8'e basın, 8'e basın, 8'e basın, 8'e basın, 8'e basın, 8'e basın, 8'e basın, 8'e basın..

-Eğer şizofreni şikayetiniz varsa dikkatlice dinleyin. Kısık bir ses size hangi numaraya basmanız gerektiğini söyleyecektir..

-Eğer sinir bozukluğundan şikayetçiyseniz, müşteri temsilcisi cevap verene kadar yıldız tuşuna basarak oyalanın..

-Eğer Uyuşturucu ya da Alkol bağımlısıysanız, birinden sizin yerinize diez tuşuna basmasını rica edin..

-Eğer depresyondan şikayetçiyseniz, tuşa basmaya zahmet etmeyin size zaten kimse yardım edemez..

-Eğer Paranoyaksanız, hiçbir tuşa basmanıza gerek yok... Kim olduğunuzu, ne istediğinizi ve size nasıl ulaşabileceğimizi biliyoruz..

-Eğer Aşağılık kompleksiniz varsa, lütfen telefonu kapatın çünkü tüm operatörlerimiz şu an meşgul ve hiçbiri size zaman ayıramaz..

SEVDİĞİM ÖĞÜTLER
Onun duymaktan en hoşlandığı cümleler

Sana güveniyorum.

Seni seviyorum.

Çok iyi iş başardın.

Teşekkür ederim.

SEVDİĞİM LAFLAR
Acıyı fazlasıyla yaşayanların ödülü, başarının da fazlasını tatmaktır.

Ted Engstorm

BİZİM DUVAR
Cumhuriyet resepsiyonuna türbanla katılmanın doğal olduğunu düşünenlerin olduğu bir Türkiye.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ünal Turgut


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır