kapat
26.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Bu öğretmenin eli öpülür!

Opet'in kurucu ortağı Öztürk, "Temiz Tuvalet" kampanyasından taviz vermiyor. Öztürk bu amaçla 3 yılda tam 750 bin kilometre yol katetti...

Nurten Öztürk ve eşi Fikret Öztürk, Opet'in temellerini 1982 yılında öğretmenlik yaptıkları Mersin'de attı. Öztürkler Petrol adıyla kurdukları madeni yağ dükkanından 20 yılda yarattıkları 1.2 milyar dolar cirolu Opet'in yüzde 50'sini geçen yılsonunda Koç Holding'e 125 milyon dolara sattılar. Ama Nurten Öztürk, eğitimcilik ruhunu hiçbir zaman kaybetmedi. 3 yıldan bu yana Türkiye'yi kent kent dolaşarak insanlara temiz tuvalet eğitimi veren Opet'in Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, kendi akaryakıt istasyonlarında da temizlikten asla taviz vermedi.

ERUHLULAR'I EĞİTTİ
Türkiye'de yaşayan insanların çoğunun temiz tuvalet alışkanlığının bulunmadığını belirten Öztürk, bugüne kadar 68 ilde 255 bin insana 1.500 saat süren eğitim verdi. Yılmadan insanlara tuvalet alışkanlığı kazandırabilmek için çabaladı.

Nurten Öztürk, bu kez ekibi ile birlikte, PKK'nın ilk silahlı eylemini başlattığı yer olan Siirt'in Eruh ilçesindeydi. Türkiye'nin en ücra köşelerinden biri olan Eruh'ta yaklaşık 6 bin kişi temiz tuvalet eğitiminden geçirildi.

HASTALIKLARIN ASIL NEDENİ
Öncelikle bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesinin hedeflendiği kampanyanın Eruh ayağında ilçedeki okullarda okuyan öğrenciler ile öğretmenler spor salonunda toplandı. Emekli öğretmen Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, salondakilere tuvalet öncesi ve sonrasında neler yapılacağını detaylı bir şekilde anlattı. Bulaşıcı hastalıkların yüzde 80'inin insan dışkısı ile yayıldığını belirten Öztürk, çocuk ölümlerinin nedeninin de kirli tuvaletler olduğunu savundu.

Avrupa'da tuvalet temizliğine büyük önem verildiğini belirten Öztürk, "Ülkemizin en büyük sorunu olan eğitimsizlik toplumumuzda bir türlü çözümlenemeyen sorunlara neden oluyor. Ülke dışında her çıktığımızda gelişmiş ülke tuvaletlerinin temizliğine bakıp iç çektik. Ülkemize gelen her yabancının ise tuvaletlerimize tiksintiyle dudak büktüğünü gördük. Acaba, girilebilir bir tuvaleti nasıl bulabiliriz diye kilometrelerce yol gittik" dedi.

Hüseyin KAÇAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır